Krali ulazna vrata na zgradama!

U Mostaru je u proteklo vrijeme bila zabilježena krađa poklopaca sa kanalizacionih odvoda, skidanje različitih vrsta metala sa devastiranih objekata, bušenje guma iz obijesti, krađa pa paljenje automobila iz obijesti, a ovih dana na red su došla i ulazna vrata na stambenim objektima. Počinioci ovog posljednjeg krivičnog djela su uhapšeni.

Bosna i Hercegovina 26.11.2014 | 21:55
Krali ulazna vrata na zgradama!

Prvi put ovakva vrsta krađe desila se prije par mjeseci u Ulici Hrvatske Mladeži na broju 8 kada je zabilježena krađa ulaznih vrata u stambenu zgradu. Tada je ukradeno jedno krilo vrata.

U noći sa ponedjeljka na utorak zabilježena je nova krađa ulaznih vrata u zgradu u Ulici kraljice Katarine na broju 10, gdje su počinioci odnijeli kompletna ulazna vrata sa hidrauličnim nosačem, a odstranjene su i žice od interfona.

Takođe istu noć došlo je do još jedne krađe ulaznih vrata na stambenoj zgradu u ulici fra Ambre Militeća u blizini Franjevačke crkve gdje su sa jednoga od ulaza u tu stambenu zgradu ukradena takođe ulazna vrata.

Iz MUP-a HNK je potvrđeno kako su zbog krađe ulaznih vrata na spomenutim zgradama privedene dvije osobe.

"Izvršena je kriminalistička obrada nad dvije osobe koje su priznale izvršenje ovoga kaznenog dijela i one su lišene slobode, a takođe su i od ranije poznate policiji po konzumaciji narkotika i vršenju različitih krivičnih djela", potvrđeno je iz MUP-a HNK.

Izvor: Klix.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar