Vaha: Neću na klupu BiH!

Šanse da Vahid Halilhodžić preuzme užarenu klupu bosanskohercegovačke reprezentacije svakim danom sve su manje.

Fudbal 25.11.2014 | 14:45
Vaha: Neću na klupu BiH!

U našem savezu već su zaključili da od Vahinog angažmana neće biti ništa, pa su posegnuli za domaćim kadrovima, a na izlogu su i velika evropska imena poput Đovanija Trapatonija i Lotara Mateusa.

Halilhodžić je u razgovoru za Jutarnji list kazao da će teško prihvatiti ponudu našeg saveza, a u pitanju su navodno privatni razlozi.

"Tražili su me i zvali, međutim, teško ću prihvatiti, u pitanju su privatni razlozi. Kada te traže iz tvoje kuće, a BiH je moja kuća, teško je odbiti, a još teže pristati. Iduće sedmice dolazim tamo, druga je godišnjica smrti mog brata Salema, bit će to tužni dani, ali odlučio sam sjesti s ljudima iz fudbalskog saveza, razgovarati i objasniti. No, ne treba se zavaravati zbog jednog obećavajućeg telefonskog razgovora, ali dužan sam objašnjenje", kazao je Halilhodžić, te dodao:

"BiH ima odlične igrače, ali nažalost minimalne šanse za plasman na Evropsko prvenstvo. Čudno mi je da je sve palo nakon euforije i plasmana na Mundijal u Brazilu. Ne znam šta se događalo i šta je uzrok velikog pada, ali negdje je puklo. Sušić zna najbolje, iako ću opet ponoviti da je to jako čudno".

Javna je tajna da Halilhodžića u Dinamu ponovo želi Zdravko Mamić, ali cijena ovog 62-godišnjeg Jablaničanina sada je mnogo veća.

"U Dinamu sam, nažalost, proveo samo nekoliko mjeseci, ali uopšte nije bilo loše. Jedino je loš bio završetak, rastanak... Sačuvao sam dobar odnos s glavnim ljudima, a malo nam je trebalo za istorijski korak, toliko željeno proljeće u Evropi. Dinamo danas ima bolju ekipu nego što sam je ja imao. Iako imaju jako lošu statistiku, pratim ih i još uvijek vjerujem da će probiti taj zid i napokon dočekati 2015. godinu kao evropski građani", riječi su Halilhodžića na kraju razgovora.

Komentari / 0

Ostavite komentar