Kežman i Kovačević najgori napadači PL!

Na 38. mesto „Dejli Mejl” je svrstao Darka Kovačevića, koji je svojevremeno nosio dres Šefild Venzdija, dok je Mateja Kežman na 47. mestu najgorih napadača.

Fudbal 19.11.2014 | 15:30
Kežman i Kovačević najgori napadači PL!

Engleski „Dejli Mejl” je nedavno predstavio listu 50 najboljih napadača koji su igrali u Premijer ligi, a od ponedeljka je počeo serijal sa 50 najgorih golgetera.

Nažalost, u prva dva nastavka našla su se imena dvojice naših igrača. Tako je Mateja Kežman na 47. mestu najgorih napadača, a u objašnjenju se kaže „da su mu potrebna četiri meseca da postigne prvi gol, a zatim još četiri za drugi.

Dobro je što ga je klub prodao Atletiku za istu sumu za koju ga je doveo iz Holandije”. Englezi navode još kako je Kežman u London stigao sa sjajnim preporukama, sa 105 golova na 122 utakmice u dresu PSV-a. Visina transfera iznosila je 5,3 miliona funti, a na 25 mečeva postigao je samo četiri gola u Premijer ligi.

Na 38. mesto „Dejli Mejl” je svrstao Darka Kovačevića, koji je svojevremeno nosio dres Šefild Venzdija. „Kada vam dođe neko ko je postigao 37 golova na 47 utakmica u Crvenoj zvezdi za dva miliona funti, verujete da ste ga dobili jeftino.

Ali, njegove partije u Šefildu u koji je stigao 1996. godine neće se dugo pamtiti. On je postigao četiri gola na 16 utakmica uključujući dva na debiju protiv Boltona. Klub je napustio nakon šest meseci i prešao u španski Real Sosijedad”, navodi Dejli mejl.

Komentari / 0

Ostavite komentar