Pape poslije otkaza: Hvala svima!

"Reprezentaciji Bosne i Hercegovine želim sve najbolje. Izvršni odbor je donio odluku kakvu je donio i nadam se da nisu pogriješili", izjavio je sada već bivši selektor nacionalnog tima BiH, Safet Sušić.

Fudbal 18.11.2014 | 09:10
Pape poslije otkaza: Hvala svima!

Nakon poraza od Izraela, Izvršni odbor Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, na vanrednoj sjednici je donio odluku o raskidu saradnje sa Safetom Sušićem.

"Ostavku nisam htio podnijeti, jer sam smatrao da imamo prilike za plasman na Evropsko prvenstvo. Za loše rezultate smo odgvoorni svi, kao što smo i za plasman na Mundijal bili zaslužni svi. Istina, naše šanse su minimalne nakon dva osvojena boda iz četiri susreta, no ipak postoje. Odluka je donesena, reprezentaciji želim sve najbolje i nadam se da ćemo igrati na Evropskom prvenstvu. Svom nasljedniku takođe želim mnogo sreće", istakao je Sušić.

Sada već bivši selektor na čelu reprezentacije je odradio dva kvalifikaciona ciklusa i bez obzira na posljednje loše partije ostaće zlatnim slovima upisanim u bosankohercegovačkom fudbalu.

"Zahvalio bih se svima na saradnji. Četiri godine provedene na čelu reprezentacije nikad neću zaboraviti. Plasirali smo se po prvi put na Mundijal i moj cilj je bio odvesti reprezentaciju na Evropsko prvenstvo", istakao je Sušić, te se osvrnuo na priče o sukobu sa predsjednikom Elvedinom Begićem.

"Nisam u sukobu sa predsjednikom. S njim se poznajem još od ranije. Istina je da smo ranije bili bolji, odnosno da smo sada više na nekoj poslovnoj saradnji, no sukoba nije bilo".

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Narod

18.11.2014 08:14

E moj Pape, trebo si vecinu slusati al hvala za SP :)

ODGOVORITE
Name

Mihovil

18.11.2014 08:26

Ti si bio dobar igrač, ali kao selektor si za mršavu dvicu.Znao si da su povrijeđeni i Đeko i Ibišević, a ti nastavio svojom politikom, i nisi zvao nijednog drugog napadača. Da je bio još jedan tvoj bratić sigurno bi ga pozvao. Ili bi pozvao igrače kome je tvoj brat Sead menađer.

ODGOVORITE