Zašto Di Marija nije prešao u PSŽ?

„Srećan sam na Old Trafordu i uopšte ne žalim što sam napustio Madrid“, kaže krilni vezista Mančester junajteda.

Fudbal 16.11.2014 | 22:15
Zašto Di Marija nije prešao u PSŽ?

Jedni kažu da je grešku napravio Real Madrid kad ga se odrekao i na njegovo mesto doveo Hamesa Rodrigeza, drugi uveravaju da je sam Anhel di Marija napravio loš izbor prelaskom u posrnuli Mančester junajted, ali je opšta ocena da je krlni vezista toliko kvalitetan igrač da komotno može da zaduži dres bilo kog kluba na svetu i da u njemu bude nosilac.

A malo je nedostajalo da letos umesto u Engleskoj završi u Francuskoj, pošto je dugo bio meta Pari Sen Žermena, međutim, u eksklizivnoj izjavi tamošnjoj televiziji „Telefut“, levonogi Argentinac kaže da ga su na putu ka gradi svetlosti zaustavile finansijske neprilike u koje su upali Sveci.
„PSŽ je bio u novčanim problemima oko novca i da nije mogao da kupuje igrače. To je glavni razlog zbog kojeg nisam prešao u Pariz, iako bi igranje u Francuskoj zadovoljilo mnoge fudbalere. Bilo bi i za mene to dobro iskustvo, mada, još sam mlad, ko zna, jednog dana možda stvarno završim na Parku prinčeva. Ne znam kako će se stvari razvijati zu budućnosti“, rekao je Anhel di Marija.

To znači da je kazna UEFA zbog nepoštovanja finansijskog fer-pleja sprečila Argentinca da se preseli u Ligu 1, međutim, on tvrdi da se lepo snašao i u Premijer ligi, gde je na devet utakmica postigao tri gola i upisao pet asistencija.
„Dosta klubova me je želelo. Stvarno. No, kad se Mančester junajted pojavio nije želeo da odustane. Đavoli su me želeli do kraja i zato se transfe realizovao. Ovde u Mančesteru igra se drugačiji fudbaler nego u Realu. Srećan sam na Old Trafordu i uopšte ne žalim što sam napustio Madrid. Sa kraljevskim klubom sam osvojio sve što sam želeo: Primeru, Ligu šampiona, Kup kralja“, ističe „sedmica“ Junajteda.

Komentari / 0

Ostavite komentar