Putin: Porošenkov dekret je pogrešan

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je da je dekret koji je izdao ukrajinski predsjednik Petro Porošenko, a kojim je uvedena ekonomska blokada Donbasa, pogrešan i donesen u pogrešno vrijeme.

Svijet 16.11.2014 | 11:05
Putin: Porošenkov dekret je pogrešan

"Saznao sam iz medija da je predsjednik Ukrajine izdao dekret kojim se postavlja ekonomska blokada regiona Donjeck i Lugansk. Mislim da je to velika greška jer oni sami, svojim rukama, odsijecaju te regione", rekao je Putin na sastanku G20 u Brizbejnu, dodajući da se situacija može promijeniti. 

On je istakao da, ako je Ukrajina željela da uštedi, ovo nije bio pravi način, niti u pravom trenutku, prenosi "Sputnjik". 

Putin je napomenuo da su lideri G20 razmotrili ukrajinsku krizu samo na bilateralnim susretima, da nije bilo zvaničnih razgovora o tome, ali je postignuto određeno razumijevanje situacije u Ukrajini. 

"Tokom zvaničnih pregovora pitanje Ukrajine uopšte nije pomenuto, ali svi bilateralni susreti bili su posvećeni isključivo toj temi", rekao je Putin, dodajući da je zahvaljujući tome postignuto bolje razumijevanje situacije. 

On je ocijenio da postoji generalno razumijevanje unutar G20 da sankcije Zapada protiv Rusije štete svima.

"Razgovarali smo o sankcijama, pričali smo mnogo o pitanju Ukrajine. Sankcije štete svima i to je opšte prihvaćeno", rekao je Putin novinarima.

Komentari / 0

Ostavite komentar