Путин: Порошенков декрет је погрешан

Руски предсједник Владимир Путин изјавио је да је декрет који је издао украјински предсједник Петро Порошенко, а којим је уведена економска блокада Донбаса, погрешан и донесен у погрешно вријеме.

Свијет 16.11.2014 | 11:05
Путин: Порошенков декрет је погрешан

"Сазнао сам из медија да је предсједник Украјине издао декрет којим се поставља економска блокада региона Доњецк и Луганск. Мислим да је то велика грешка јер они сами, својим рукама, одсијецају те регионе", рекао је Путин на састанку Г20 у Бризбејну, додајући да се ситуација може промијенити. 

Он је истакао да, ако је Украјина жељела да уштеди, ово није био прави начин, нити у правом тренутку, преноси "Спутњик". 

Путин је напоменуо да су лидери Г20 размотрили украјинску кризу само на билатералним сусретима, да није било званичних разговора о томе, али је постигнуто одређено разумијевање ситуације у Украјини. 

"Током званичних преговора питање Украјине уопште није поменуто, али сви билатерални сусрети били су посвећени искључиво тој теми", рекао је Путин, додајући да је захваљујући томе постигнуто боље разумијевање ситуације. 

Он је оцијенио да постоји генерално разумијевање унутар Г20 да санкције Запада против Русије штете свима.

"Разговарали смо о санкцијама, причали смо много о питању Украјине. Санкције штете свима и то је опште прихваћено", рекао је Путин новинарима.

Коментари / 0

Оставите коментар