Pape pred Izrael: Svi imamo ogromnu želju!

Izabranici Safeta Sušića sutra će u okviru četvrtog kola kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo, u Haifi, na stadionu Sami Ofer odmjeriti snage sa reprezentacijom Izraela.

Fudbal 15.11.2014 | 20:15
Pape pred Izrael: Svi imamo ogromnu želju!

Danas je na stadionu Sami Ofer održana pres konferencija na kojoj se prisutnim medijima obratio selektor našeg nacionalnog tima.

"Još imam jednu dilemu i sutra ćemo da je riješimo. Asmir Begović je trenirao i juče i dan prije toga i neće biti nikakvih problema kada je njegov nastup u pitanju," rekao je Sušić.

"Mi smo ekipa koja nijednu utakmicu do sada nije igrala da izgubi. Mi ćemo pokušati pobijediti, mada neće biti nimalo lako. Igraju kod kuće pred svojom publikom. Siguran sam da će igrači dati sve od sebe, jer su svjesni situacije i poraz sutra bi nas udaljio od našeg cilja. Čak i ako odigramo neriješeno ostajemo u trci za prva dva mjesta," rekao je Sušić.

"Ako pogledate ekipu koja će sutra igrati, onda ćete doći do zaključka da devet igrača koji su igrali protiv Argentine će igrati sutra. Ekipa koja ima jednog Begovića, Spahića, Pjanića, Lulića, Bešića je izuzetno kvalitetna i ja sam siguran da će odigrati odlično. Vidio sam koliku želju imaju i uopšte me nije strah sutrašnje utakmice. Ne bih ništa obećavao, u fudbalu je sve moguće, ali vjerujem da možemo do povoljnog rezultata sutra. Nadam se da ćemo sutra, te koji jedva čekaju loš rezultat razočarati," kaže Sušić.

"O Izraelu znam sve, baš kao i oni o nama. Njihov selektor ima dvije dileme. Znamo mi njih, znaju oni nas. Imaju dobru ekipu, startovali su dobro. Biće teška utakmica, a na kraju možda odluči i sreća," kaže Sušić.

"Nemam nikakav pritisak ni kada su svi tu, ni sada. Uvijek dajem sve od sebe. Imamo nesreću sa povredama i vidio sam da smo svi vrlo motivisani. Imamo veliku želju da pokažemo da igramo dobro i da uzmemo sva tri boda. Ako ne osvojimo tri boda biće jako teško da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Svjesni smo da sutra možemo napraviti dobar rezultat," kaže veznjak Miralem Pjanić.

"Trenutno se više priča o negativnom, nego o pozitivnom. Mislim da se o prvoj utakmici može pričati negativno, ali su rezultati protiv Velsa i Belgije bili realni. Poštujemo protivnika i znamo da će biti teško, ali mi i pored ovih povreda imamo odličnu ekipu i ko god bude na terenu daće sve od sebe i nadam se da ćemo otići iz Haife sa pobjedom," rekao je Pjanić.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

zak

15.11.2014 19:33

sretno zmajevi

ODGOVORITE