Dik, hvala na svemu i ZBOGOM!!!

Fudbalska reprezentacija Srbije posle samo tri kola kvalifikacija za EURO 2016 ostala je bez selektora.

Fudbal 15.11.2014 | 15:21
Dik, hvala na svemu i ZBOGOM!!!

Čekali smo od novembra 2013. do avgusta 2014. da Savez, nekako i konačno, angažuje selektora reprezentacije Srbije, tiho je iskuliran Ljubinko Drulović, a onda je "onaj pravi", Dik Advokat, "dobio nogu" već u novembru 2014.

Posle tri meseca na poslu i tek nešto više dana prespavanih u Beogradu.

Nakon debakla u petak uveče u meču sa Danskom na praznom stadionu u Humskoj, Fudbalski savez Srbije i Holanđanin Dik Advokat sporazumno su raskinuli ugovor, potvrđeno je MONDU.

Detalji sporazumnog priznanja da je saradnja bila potpuni fijasko, za sada, nisu objavljeni, ali nema sumnje da će naša "Kuća fudbala" morati da isplati bar deo zagarantovane zarade koja je bila predviđena za Holanđanina.

Međutim, to je svakako mali trošak u poređenju sa time koliko bi novi neodlazak na veliko takmičenje koštao naš fudbal

Nema potrebe više birati reči kada je u pitanju Dik Advokat.

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dik Advokat, koji to zapravo nikada suštinski nije postao (osim po čvrstom ugovoru sa FSS), ne bi trebalo da se vraća posle božićnih i novogodišnjih praznika.
Nećemo se naljutiti i ako se ne javi više nikada...

Jednostavno, nema potrebe više birati reči kada je on u pitanju. Advokat je, u rekordno kratkom roku, uspeo da nam ukaže koliko smo fudbalski nemoćni i na tome mu iskreno hvala. Na kraju, biće on dobro plaćen za taj savet koji nam je podelio, bilo da posle fijaska u tišini Humske ulice podnese ostavku, što je danas retkost, ili dobije otkaz od onih koji su letos doneli procenu da je baš on "taj".

Sada, kada je i stolicama na stadionu Partizana jasno da nije, najmanje što je ova u pojam ubijena fudbalska nacija zaslužila, jeste tihi rastanak sa Holanđaninom i izvinjenje onog, ili onih, koji su nas od novembra 2013. do avgusta 2014. držali bez selektora, a onda doneli ovu katastrofalnu procenu, posle koje ćemo najverovatnije propustiti još jedno veliko takmičenje.

Možda ne bi bilo loše da dođe i do nekog preuzimanja odgovornosti, mada smo se i od toga odvikli, pa ćemo brzo i na tome prestati da insistiramo...

Nije ni 2015. godina, a vreme je da polako počnemo da razmišljamo o 2018.

Poslednji EURO igrali smo 2000. godine, kada se većina naših reprezentativaca igrala u pesku u vrtiću, a osim u slučaju veleobrta u nastavku kvalifikacija, bićemo i punoletni TV posmatrači tih turnira, s obzirom na to da ćemo narednu šansu dobiti 2020. godine.

Naši neuspesi mere se decenijama, tokom kojih smo se na njih svikli, pa nam ni ovakvi porazi više ne padaju tako teško... To je najgore što nečijem sportu može da se dogodi. Mirenje sa prosečnošću, a rezultati govore da više nismo ni prosečni.

 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

zoran zvecan

15.11.2014 14:37

Sramota koji bre advokat tosic lazovic mitrovic s .jos jednom bruka ugledajte se na u21

ODGOVORITE
Name

beli

15.11.2014 15:15

Karadzic treba da ode iz FSS, matori je zaseo na fotelju i redja neuspehe, a nikako da ode. Karadzic je mafijas.

ODGOVORITE
Name

dragan

15.11.2014 15:25

ovo što se desilo je kazna za naš fudbalski savez što dovodi one trenere koji nemaju poima o fudbalu pitanje za gospodina karadžića je zašto ne ponudite treneru milanu živadinoviću da bude selektor naše reprezentacije zašto uporno izbegavate da to uradite trener živadinović je vrstan stručnjak to i sami znate ja mislim da vi treba da odete gospodine karadžiću jer zbog vašeg lošeg ponašanja kada ste onako nasilnički i bez ikakvog razloga oterali selektora antića da to niste učinili i da niste nasilnički postupili prema njemu mi bi danas imali jaku reprezentaciju ako imate i malo mozga idite sami ali predhodno dovedite milana živadinovića ili će naša reprezentacija sasvim propasti pod vašim vođstvom jer je vi namerno uništavate

ODGOVORITE