Čupligin: Vlast mora da bude stabilna

Predstavnik šefa Misije OEBS-a u BiH Aleksander Čupligin rekao je danas u Banjaluci da samo formiranje vlasti nije jedini korak naprijed, jer ona mora biti stabilna, otvorena i sveobuhvatna da bi mogla dati pozitivne rezultate.

Bosna i Hercegovina 13.11.2014 | 18:40
Čupligin: Vlast mora da bude stabilna

Čupligin je tokom odvojenih susreta sa novoizabranim potpredsjednicima Republike Srpske Josipom Jerkovićem i Ramizom Salkićem istakao da je veoma važno da budu formirane stabilne i uspješne vlasti u BiH.

"Nadamo se da će nove vlasti što prije biti uspostavljene da bi se pozabavile aktuelnim pitanjem evropskih integracija, otklanjanjem posljedica poplava i socio-ekonomskim potrebama građana", dodao je Čupligin.

Iz Misije OEBS-a u BiH saopšteno je da je Čupligin podstakao Jerkovića i Salkića da blisko sarađuju sa organima vlasti na svim nivoima u BiH.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Žalosno, ali je ovako

14.11.2014 13:37

Ostaje nam jedino da zamolimo Ameriku da ovdje uvede reda. Jedino oni mogu nešto uraditi. Sve ostalo je gubljenje vremena. Neka dovedu bar 1000 američkih službenika da ovdje uspostave sistem. Oni neka sjede u skupštinama i donose zakone. A onda neka te zakone i provode. Jer naši neće nikad. Nasi su sposobni samo utabanom stazom ići u krug.

ODGOVORITE