Produžite rad baterije

Dokle god se ne smisli nova tehnologija baterija, korisnici pametnih telefona će muku mučiti sa njima. Ovo su neki od saveta kako da (makar malo) produžite njihovo trajanje.

Informacione tehnologije 12.11.2014 | 09:34
Produžite rad baterije

Koristite mod za uštedu
Većina proizvođača Android uređaja fabrički je postavila mod za štednju baterije koji se može automatski uključiti kada baterija stigne do određenog postotka. Nova verzija Androida će u sebi imati opciju za štednju baterije nevezano za proizvođača.

Uklonite nepotrebne aplikacije
Uđite u podešavanja, izaberite opciju “Aplikacije” i kliknite na “sve”. Tu ćete dobiti listu svih aplikacija koje se nalaze na vašem telefonu. U slučaju da vidite neku koju ne koristite, slobodno je deinstalirajte. Neke od njih nemaju tu opciju, pa ih onda slobodno blokirajte.

Pojednostavite početni ekran
Što više aplikacija i vidžeta na početnom ekranu telefona, to se brže baterija troši. Budite štedljivi i praktični prilikom postavljanja ikonica i vidžeta. Stavljajte samo one koje vam odgovaraju. Takođe, animacije u pozadini troše bateriju dodatno, pa ih isključite.

Podesite osvetljenje
Ovo je jedan od najvećih trošadžija kada je baterija u pitanju. Što je jače osvetljenje, to brže baterija nestaje, a većina korisnika ima podešeno na maksimum. Iako telefoni mogu sami da određuju količinu osvetljenja u zavisnosti od okolnog svetla, bolje je da sami to određujete i na taj način umanjite potrošnju.

Isključite vibraciju i notifikacije
Vibriranje telefona jeste praktična stvar kada ste u posebnom okruženju, ipak postoji dosta situacija kada biste mogli da isključite jer bespotrebno trošite bateriju. Određene notifikacije za video-igre, manje korišćene aplikacije i nepotrebne servise veliki su potrošači, pa ih slobodno isključite.

Izvor: Blic

Komentari / 0

Ostavite komentar