Продужите рад батерије

Докле год се не смисли нова технологија батерија, корисници паметних телефона ће муку мучити са њима. Ово су неки од савета како да (макар мало) продужите њихово трајање.

Информационе технологије 12.11.2014 | 09:34
Продужите рад батерије

Користите мод за уштеду
Већина произвођача Андроид уређаја фабрички је поставила мод за штедњу батерије који се може аутоматски укључити када батерија стигне до одређеног постотка. Нова верзија Андроида ће у себи имати опцију за штедњу батерије невезано за произвођача.

Уклоните непотребне апликације
Уђите у подешавања, изаберите опцију “Апликације” и кликните на “све”. Ту ћете добити листу свих апликација које се налазе на вашем телефону. У случају да видите неку коју не користите, слободно је деинсталирајте. Неке од њих немају ту опцију, па их онда слободно блокирајте.

Поједноставите почетни екран
Што више апликација и виџета на почетном екрану телефона, то се брже батерија троши. Будите штедљиви и практични приликом постављања иконица и виџета. Стављајте само оне које вам одговарају. Такође, анимације у позадини троше батерију додатно, па их искључите.

Подесите осветљење
Ово је један од највећих трошаџија када је батерија у питању. Што је јаче осветљење, то брже батерија нестаје, а већина корисника има подешено на максимум. Иако телефони могу сами да одређују количину осветљења у зависности од околног светла, боље је да сами то одређујете и на тај начин умањите потрошњу.

Искључите вибрацију и нотификације
Вибрирање телефона јесте практична ствар када сте у посебном окружењу, ипак постоји доста ситуација када бисте могли да искључите јер беспотребно трошите батерију. Одређене нотификације за видео-игре, мање коришћене апликације и непотребне сервисе велики су потрошачи, па их слободно искључите.

Извор: Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар