Pape ne zove nikoga umjesto povređenih

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u nedjelju će na stadionu Sami Ofer u Haifi igrati susret četvrtog kola kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo u Francuskoj, protiv Izraela.

Fudbal 11.11.2014 | 22:00
Pape ne zove nikoga umjesto povređenih

Pred duel u Izraelu, naš nacionalni tim desetkovan je povredama, a selektor Sušić ostao je bez napadača nakon što su se povrijedili Edin Džeko i Vedad Ibišević.

Prvo se povrijedio Vedad Ibišević pred duel sa Ajntrahtom iz Frankfurta, a napadač našeg nacionalnog tima odsustvovaće osam sedmica zbog povrede pete.

Tokom proteklog vikenda našu reprezentaciju pogodila je nova povreda. Kapiten našeg nacionalnog tima, Edin Džeko, povrijedio se u susretu sa QPR-om, a zbog povrede lista odsustvovaće tri sedmice.

Povredu je pretrpio i Avdija Vršajević, koji ima rupturu desnog ligamenta, a pod velikim znakom pitanja je i nastup Tina Sven Sušića koji je povrijedio lijevi aduktor.

"Pozvao sam Zorana Kvržića i pored njega neću zvati više nikoga. Nema više ni vremena, a igramo samo jednu utakmicu. Da igramo dvije utakmice u ovom terminu, poziv bi vjerovatno dobio još neko. Imam na raspolaganju 18-19 igrača i smatram kako je to dovoljno za Izrael," rekao je selektor Sušić.

Komentari / 0

Ostavite komentar