Mojes ide u Primeru!

Bivši menadžer Mančester junajteda na korak od preuzimanja Real Sosijedada.

Fudbal 10.11.2014 | 13:35
Mojes ide u Primeru!

Bio je izabran od strane Aleksa Fergusona da preuzme Mančester junajted, ali se nije pokazao da dovoljno dobar. Na klupu "đavola" seo je u maju 2013, a onda je otpušten nepunih godinu dana kasnije - u aprilu 2014.
Od tada Dejvid Mojes odmara i merka ponude, a sudeći prema pisanju španskih i engleskih medija veoma je blizu da preuzme Real Sosijedad.

Španski klub prošle godine igrao je u Ligi šampiona i završio na sedmom mestu u Primeri, a ove se nalazi u agoniji. Posle 10 odigranih mečeva nalazi se na 19. poziciji na tabeli sa svega šest osvojenih bodova i samo jednom pobedom, i to protiv velikog Real Madrida (4:2). Ipak, trijumf protiv "kraljeva" nije bio dovoljan da Hagova Arasate ostane na klupi, pa je dobio otkaz, što je treća smena trenera u Primeri ove sezone, nakon što su to prethodno učinili u Kordobi i Levanteu.

Predsednik ba­skij­skog klu­ba Jo­kin Ape­ri­baj ot­krio da se o na­sled­ni­ku Arasatea pre­go­va­ra sa če­ti­ri trene­ra, a da je prvi "pik" Mojes, ako je spreman da "poštuje filozofiju kluba".

Mojes bi tako mogao uskoro da preuzme "vrć krompir" u San Sebastiju i dokaže da u Mančesteru možda nisu imali dovoljno strpljenja za njega.

"The chosen one" uskoro bi mogao da postane "El elegido"...

Komentari / 0

Ostavite komentar