SIPA provjerava novopečene Srbe

Funkcioneri Bosanske stranke (BOSS) Haris Pleho i Rasim Smajić našli su se pod lupom pripadnika Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH nakon što su preko noći postali Srbi kako bi se dočepali fotelja u Parlamentu FBiH, saznaje "Glas Srpske".

Bosna i Hercegovina 07.11.2014 | 09:30
SIPA provjerava novopečene Srbe

Pleho i Smajić su se u kandidatskom obrascu Centralne izborne komisije (CIK) BiH izjasnili kao Srbi, da bi bili imenovani u Dom naroda Parlamenta FBiH i zauzeli pozicije koje, po Ustavu, pripadaju predstavnicima srpskog naroda. Situacija je posebno zanimljiva kada je u pitanju Pleho, koji je odbornik u aktuelnom sazivu Gradskog vijeća Sarajeva iz reda ostalih.

Sagovornik "Glasa Srpske" blizak bezbjednosnim strukturama kaže da SIPA provjerava da li su Pleho i Smajić izvršili krivično djelo.

- Ako se ustanovi da su se na posljednjem popisu stanovništva izjasnili kao Bošnjaci ili pripadnici drugih naroda, osim srpskog, a zatim dokaže da su se u svrhu ostvarivanja koristi lažno izjasnili kao Srbi, to je krivično djelo - rekao je naš sagovornik.

Dodao je da su, osim toga, Pleho i Smajić svojim izjašnjavanjem kao Srbi uskratili pozicije legitimnim srpskim predstavnicima i narušili nacionalni paritet u Parlamentu FBiH koji je zagarantovan Ustavom.

Izvor: GLAS SRPSKE

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Ibro

07.11.2014 08:31

I život bi dali za fotelju !

ODGOVORITE
Name

zemlja crvenih fenjera

07.11.2014 08:57

Zar SIPA nema pametnijeg posla? Političari u BiH su svakako prostitutke u sakom smislu,(čast noćnim damama)ne čudi me što tamo neka dvojica mjenjaju nacionalnost zbog fotelje(novca)

ODGOVORITE
Name

nikola

07.11.2014 09:00

Dobro nam došli braćo Srbi....:-)

ODGOVORITE
Name

Md

07.11.2014 10:46

Haha ima da ih Bakir pojede kao ćevap

ODGOVORITE
Name

dejanpd

07.11.2014 10:49

Kako ce provjeriti podatke popisa kad nije na istom listiću taj podatak i lični podaci o identitetu? Osim toga, još su popisne liste u proceduri prebrojavanja itd,pa ne vjerujem da su kao takvi dostupni .

ODGOVORITE
Name

mirso modriča

07.11.2014 14:39

Jadna majko. Nisu oni ni Bošnjaci niti Srbi. Oni su obična go*na koja pokušavaju ukaljati obje nacije radi svoje koristi...

ODGOVORITE