СИПА провјерава новопечене Србе

Функционери Босанске странке (БОСС) Харис Плехо и Расим Смајић нашли су се под лупом припадника Агенције за истраге и заштиту (СИПА) БиХ након што су преко ноћи постали Срби како би се дочепали фотеља у Парламенту ФБиХ, сазнаје "Глас Српске".

Босна и Херцеговина 07.11.2014 | 09:30
СИПА провјерава новопечене Србе

Плехо и Смајић су се у кандидатском обрасцу Централне изборне комисије (ЦИК) БиХ изјаснили као Срби, да би били именовани у Дом народа Парламента ФБиХ и заузели позиције које, по Уставу, припадају представницима српског народа. Ситуација је посебно занимљива када је у питању Плехо, који је одборник у актуелном сазиву Градског вијећа Сарајева из реда осталих.

Саговорник "Гласа Српске" близак безбједносним структурама каже да СИПА провјерава да ли су Плехо и Смајић извршили кривично дјело.

- Ако се установи да су се на посљедњем попису становништва изјаснили као Бошњаци или припадници других народа, осим српског, а затим докаже да су се у сврху остваривања користи лажно изјаснили као Срби, то је кривично дјело - рекао је наш саговорник.

Додао је да су, осим тога, Плехо и Смајић својим изјашњавањем као Срби ускратили позиције легитимним српским представницима и нарушили национални паритет у Парламенту ФБиХ који је загарантован Уставом.

Извор: ГЛАС СРПСКЕ

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Ибро

07.11.2014 08:31

И живот би дали за фотељу !

ОДГОВОРИТЕ
Name

земља црвених фењера

07.11.2014 08:57

Зар СИПА нема паметнијег посла? Политичари у БиХ су свакако проститутке у саком смислу,(част ноћним дамама)не чуди ме што тамо нека двојица мјењају националност због фотеље(новца)

ОДГОВОРИТЕ
Name

никола

07.11.2014 09:00

Добро нам дошли браћо Срби....:-)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

07.11.2014 10:46

Хаха има да их Бакир поједе као ћевап

ОДГОВОРИТЕ
Name

дејанпд

07.11.2014 10:49

Како це провјерити податке пописа кад није на истом листићу тај податак и лични подаци о идентитету? Осим тога, још су пописне листе у процедури пребројавања итд,па не вјерујем да су као такви доступни .

ОДГОВОРИТЕ
Name

мирсо модрича

07.11.2014 14:39

Јадна мајко. Нису они ни Бошњаци нити Срби. Они су обична го*на која покушавају укаљати обје нације ради своје користи...

ОДГОВОРИТЕ