Ba nije dobio lijepu vijest pred Partizan!

Napadač Bešiktaša nije dobio lepu vest pred meč 4. kola Lige Evrope protiv Partizana.

Fudbal 06.11.2014 | 14:00
Ba nije dobio lijepu vijest pred Partizan!

Demba Ba ove jeseni je u solidnoj golgeterskoj formi. Na 12 zvaničnih utakmica dao je sedam golova, od čega dva u Ligi Evrope - po jedan protiv Totenhema (1:1) i Partizana (4:0).
Ipak, selektor Senegala Alan Žires, odlučio je da ga izostavi sa spiska kandidata za poslednje dve utakmice kvalifikacija za Kup Afrike, koji se početkom 2015. održava u Maroku.

Ba je bio u timu za oktobarski dvomeč sa Tunisom (0:0, 0:1), ali je na terenu proveo samo osam minuta.

Kada bira isturene igrače, Žires se uvek nađe na "slatkim" mukama, jer za dva ili tri mesta pored Dembe Ba konkurišu Papis Sise (Njukasl), Musa Sov (Fenerbahče), Sadio Mane (Sautempton), Mame Biram Dijuf (Stouk), Dame N'Doje (Lokomotiva Moskva)...

Senegal 15. novembra gostuje Tunisu i četiri dana kasnije dočekuje Bocvanu.

Tunis vodi na tabeli sa 10 bodova, Senegal ima sedam, Egipat šest, a Bocvana četiri poraza iz četiri utakmice. Na Kup Afrike plasiraće se dve prvoplasirane ekipe iz grupe, a tražiće se i najbolja od sedam trećeplasiranih selekcija.

Ba i Bešiktaš u četvrtak od 19 časova su domaćini Partizanu, u okviru 4. kola C grupe Lige Evrope.

Istanbulski crno-beli i Totenhem su u vrhu tabele sa po pet bodova, Asteras Tripolis osvojio je četiri, a beogradski crno-beli samo jedan, u prvom kolu protiv engleskog predstavnika, kada je bilo 0:0.

Komentari / 0

Ostavite komentar