On je ubio Osamu bin Ladena

Bivši pripadnik odreda "Foke" (Navy Seals) Robert O'Nil identifikovan je kao osoba koja je likvidirala Osamu bin Ladena.

Svijet 06.11.2014 | 12:15
On je ubio Osamu bin Ladena

Njegovo ime je prvi put spomenuto u vezi sa Bin Ladenom na vojnoj web-stranici Sofrep. Identitet je otkriven nakon što su čelnici američke mornarice kritikovali njegovu odluku da nastupi na televiziji Fox, a američka televizija intervju sa O'Nil planira pustiti u eter 11. ili 12. novembra, prenosi Klix.

"Etika Sealsa nalaže da vojnici ne reklamiraju svoj posao niti da na osnovu obavljenog posla traže priznanje od društva", poručili su čelnici mornarice admiral Brajan Losej i komandant Majkl Magaraci u pismu koje je objavio list The Tampa Tribune.

O'Nilov otac Tom rekao je u srijedu u intervjuu za Daily Mail da se njegova porodica ne boji posljedica koje će možda uslijediti nakon otkrivanja identiteta.

"Ljudi me pitaju da li se bojimo da će nas IDIL pronaći ukoliko Robert otkrije svoju tajnu... Nacrtaću veliku metu na ulaznim vratima i reći 'Dođite!'", rekao je Tom O'Nil.

O'Nil je poznat i kao motivator koji svoja iskustva iz mornarice koristi kao životne lekcije.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

osama

06.11.2014 12:45

Heheh smijesno za ne povjerovat

ODGOVORITE