Čanković: Zaštititi Sonju Karadžić

Pokret najoštrije protestuje protiv nedostojnih izjava: Fadile Memišević (predsjednica Društva za ugrožene narode BiH), Dine Mustafića (bh režiser i javni zagovarač inicijative REKOM), Hatidže Mehmedović (pedsjednica Udruženja „Majke Srebrenice“), koje su ovih dana iznesene u javnost.

Republika Srpska 05.11.2014 | 12:00
Čanković: Zaštititi Sonju Karadžić

U njima se osuđuje ulazak Sonje Karadžić Jovićević u Narodnu skupštinu Republike Srpske, samo zato što je kćerka prvog predsjednika RS dr Radovana Karadžića, ocjenjujući to kao „vrlo zabrinjavajućom pojavom“.

Pokret u isto vrijeme daje podršku Sonji Karadžić Jovićević, budućem poslaniku NSRS, želeći joj uspješan rad u obavljanju narodnih poslova.

Pozivano Narodnu skupštinu Republike Srpske i njenog predsjednika Igora Radojičića da zaštite slobodu političkog djelovanja, na način što će javno osuditi navedene izjave i dati podršku Sonji Karadžić Jovićević, budućem poslaniku.

Gospođu Sonju poznajemo kao časnu i dobru ličnost, ljekara, humanistu, primjernu na poslu i požrtvovanu majku dvoje djece.

Njen otac dr Radovan Karadžić stavio se na čelo srpskog naroda kad je bilo najteže. Nije želio rat, a nije želio ni da se ponovi genocid iz 1941. nad njegovim narodom.

Ubijeđeni smo da je on činio sve što je mogao da se ne dese ratni zločini. Nažalost, rat je donio stradanje i Srbima i Bošnjacima i Hrvatima i drugim ljudima.

Protestujemo zbog gore navedenih izjava i zbog toga što one narušavaju odnose između Srba i Bošnjaka i na taj način sprječavaju zajednički život u dejtonskoj BiH, kao državnoj zajednici FBiH i RS.

Saopštenje Srpskog narodnog pokreta "Izbor je naš"

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

MI6

05.11.2014 12:01

Мудро збориш Чанковићу!

ODGOVORITE
Name

ObilićevoNina

05.11.2014 12:39

Sonja je divna osoba, imala sam čast da je lično upoznam. Ovo što je gospodin Čanković o njoj naveo su samo neke od njenih pozitivnih osobina. NikolinaNina

ODGOVORITE