Toni Kros - prava njemačka mašina!

Ko se još seća Ćabija Alonsa?

Fudbal 05.11.2014 | 10:30
Toni Kros - prava njemačka mašina!

Briga se tih dana nadvila nad stadionom Santjago Bernabeu. Odlazio je igrač koji je tokom pet sezona udisao život u igru Reala. Tačno 102 dana kasnije ime Ćabija Alonsa se u Madridu pominje samo u kontekstu lepih uspomena. Toni Kros je već počeo komanduje Kraljevskim klubom.

Možda zvuči suludo imajući u vidu da Krosa laici vide kao puku podršku zvezda kakve su Kristijano Ronaldo, Geret Bejl, Hames Rodrigez... Međutim, Kros zaista jeste onaj koji vuče konce po terenu, a nikada se to nije videlo bolje nego u ubedljivih 3:1 protiv Barselone u El Klasiku.

Kros je bio asistent kod gola Pepea za preokret i vođstvo Reala od 2:1. Bio je to peti gol koji je Nemac ove sezone spakovao saigračima u ligaškim utakmicama. U Španiji samo je Lionel Mesi uspešniji u tom segmentu igre.

Međutim, nešto drugo je privuklo pažnju pažljivim statističarima madridske Marke, koji mere svaki, pa i najmanji detalj kada je Real u pitanju. U nijednom dosadašnjem okršaju Barselone i Reala Madriđani nisu imali toliko velik posed lopte – iako su Katalonci i u subotu u tom segmentu bili bolji – a zajednički imenitelj za sve akcije Kraljevskog kluba bio je upravo Toni Kros.

Svaki napad išao je preko veziste šampionske selekcije Nemačke. Podelio je Kros 59 pasova, samo dva nisu otišla tamo gde treba. Procenat uspešnosti 96 odsto. Tokom sezone nestvarnih 94 odsto. Po utakmicu prosek od 51 pasa unapred! Više od polovine je na protivničkog polovini terena. Sve to na 12 utakmica što u Primeri što u Ligi šampiona. Kros nije propustio nijedan važan meč.

Taktika Karla Ančelotija je jasna – kad ne znaš šta ćeš sa loptom, ti dodaj Krosu. On će umeti da je pošalje na pravo mesto. Ako i pogreši - ispraviće se. Sa prosekom od 11 pretrčanih kilometara po meču Kros je i najagilniji igrač Reala na terenu. Sa sedam oduzetih lopti po meču odmah je iza Serhija Ramosa.

A posle finala Mundijala u Brazilu imao je najmanje vremena za odmor... Nemac... Sinonim za pouzdanost.

Komentari / 0

Ostavite komentar