Vacke: Mirni smo, Klop ostaje trener!

U dosadašnjem dijelu prvenstva Borusija iz Dortmunda je osvojila samo sedam bodova. Nanizala je pet poraza zaredom, ukupno sedam.

Fudbal 04.11.2014 | 19:30
Vacke: Mirni smo, Klop ostaje trener!

Podatak koji kaže da je ovo najlošiji start kluba iz Dortmunda ikad, čak u poređenju sa sezonom 1971./72., kada je klub ispao iz prve lige. Jirgen Klop je posljednjih sezona uspješno vodio ovu ekipu kako u Evropi, tako i u Njemačkoj, sada je u situaciji koja mu nije strana. Jer dok je bio trener Majnca dva puta je ekipu uspio ostaviti u društvu najboljih. Iako možda izgledna čudno, ove sezone bi, kako se stvari razvijaju, mogao imati sličan zadatak sa sastavom iz Dortmunda.

" Imamo situaciju gdje je puno igrača povrijeđeno, jedan dio je igrao na Svjetskom prvenstvu, pa su stigli poprilično potrošeni, zato neki igrači nisu u formi, neki nemaju snage. Ipak mogu reći da u posljednje vrijeme to izgleda malo bolje. Ono što nam je potrebno to je mir i prije svega vrijeme. Naravno, Klop ostaje i dalje na klupi, jer mi nismo klub koji će u ovakvoj situaciji otpustiti trenera, suspendovati dva- tri igrača " poručuje Hans Joahim Vacke, Izvršni predsjednik kluba.

Borusija je prošle sezone, u ovom trenutku, imala na svom kontu 25 bodova, sada ih ima čak 18 manje.

Komentari / 0

Ostavite komentar