Marko Milićev danas na sudu

Pred Trećim osnovnim sudom u Beogradu danas bi trebalo da počne suđenje Marku Milićevu zbog optužbi da je svojim vozilom "mini kantrimen" na Brankovom mostu udario Luku Jovanovića, koji je od posledica povreda preminuo.

Srbija 04.11.2014 | 11:45
Marko Milićev danas na sudu

Na optuženičkoj klupi će se, osim Milićeva, naći i Bratislav Vesović i Saša Janković, mada nije izvesno da će suđenje početi zbog štrajka advokata.

Milićev i njegov kum Vesović su u pritvoru,dok se taksista Janković brani sa slobode.

Optužnim predlogom Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu predložilo je sudu da Milićeva osudi na 10 godina zatvora zbog krivičnog dela "teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja" i krivičnog dela "nepružanje pomoći licu povredjenom u saobraćajnoj nesreći".

Tužilaštvo je za njegovog kuma Vesovića predložilo kaznu od tri godine zatvora za krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenja krivičnog dela, za taksistu Jankovića devet meseci zatvora zbog krivičnog dela neotklanjanje opasnosti.

Sudija za prethodni postupak Trećeg osnovnog suda u Beogradu je sredinom septembra doneo presude kojima su petoroMilićevih prijatelja koji su kobne večeri bili sa njim u autu osudjeni na kazne kućnog zatvora od četiri do 10 meseci, za koje su se nagodili sa tužilaštvom uz priznanje krivice.

Tamara Bogdanović je osudjena na 10 meseci kućnog zatvora, Milica Novaković na osam, Bojana Petrović na četiri meseca, a Nikola Lepen i Dana Manevski na po šest meseci kućnog zatvora.

Milićev je 7. septembra deportovan iz Kine, gde se skrivao dok je bio u bekstvu.
U optužnom predlogu navedeno je da je Milićev vozio brzinom od 110 kilometara na sat kada je udario Luku Jovanovica 25. jula na beogradskom Brankovom mostu. Nakon udesa, nijednog trenutka nije smanjio muziku na CD plejeru i nastavio je da vozi brzinom znatno većom od dozvoljene.

Vesović se tereti da je krio Milićeva i pomagao mu nakon krivičnog dela. Navodi se da s se njih dvojica posle nesreće sreli na pumpi u Čingrijinoj ulici, nakon čega su sakrili vozilo

Vozač "Pink taksija“ Saša Janković se optuznim predlogom tereti što nije prijavio da je došlo do udesa iako je video da je "kantrimen“ oštećen.

Nije reagovao ni na Milićevu izjavu da "ništa nije video, ni čuo", kao ni na obaveštenje dispečera da se jave svi svedoci nesreće na mostu.

Vozilo za koje se sumnja da je Milićev vozio u trenutku nesreće nije pronađeno, ali je policija utvrdila da je reč o ukradenom automobilu, i da iza toga stoji dobro organizovana kriminalna grupa koja je automobile krala u inostranstvu, a potom ih dovozila u Srbiju.

Nesreća na Brankovom mostu dogodila se 25. jula, kada se Luka Jovanović vraćao iz grada sa prijateljima kući. Njima se na mostu pokvarila "lada" i kad su izašli da je preguraju u zaustavnu traku, na njih je naleteo "mini kantrimen".

Jovanović preminuo je dan kasnije u Urgentnom centru.

Izvor: Press.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar