Video: Novakov put od Indijan Velsa do Londona

Novak Đoković brani titulu na završnom mastersu u Londonu, a potrebne su mu tri pobede kako bi i u ovoj sezoni ostao na prvoj poziciji na ATP listi. Srpski teniser je ove godine osvojio šest turnira zaključno sa takmičenjem u Parizu gde je bio bolji od Miloša Raonića.

Tenis 05.11.2014 | 00:00
Video: Novakov put od Indijan Velsa do Londona

Prvi trofej za Novaka Đokovića u 2014. godini stigao je u Indijan Velsu gde je Srbin imao za protivnika Rodžera Federera koji je poveo u setovima, a onda je Nole uhvatio zalet, poravnao, a onda u neizvesnoj završnici u taj-brejku slavio.

Nakon toga, stigla je titula u Majamiju, zatim Rimu, a onda i ona najvažnija na Vimbldonu, a niz je nastavljen u Pekingu, a zaključen u Parizu.

INDIJAN VELS:

MAJAMI:

RIM:

VIMBLDON:

PEKING:

PARIZ:

Takmičenje u Londona počinje 9. novembra, a nagradni fond turnira je 6,5 miliona dolara. Po dva najbolje plasirana tenisera iz svake grupe sastaće se unakrsno u polufinalu, svaka pobeda u grupi donosi 200 bodova, u polufinalu 400, a trijumf za titulu 500 bodova.

Prošle godine je Novak osvojio masters sa maksimalnim učinkom pa će braniti 1500 poena, a da bi ostao prvi na kraju sezone ispred Rodžera Federera, Noletu su neophodne tri pobede.

Komentari / 0

Ostavite komentar