Primera: Real u seriji, Barsa vida rane

U subotu će u Primeri biti odigrane četiri utakmice, a zbog obaveza u Ligi šampiona na teren će najbolji španski klubovi.

Fudbal 31.10.2014 | 20:30
Primera: Real u seriji, Barsa vida rane

Madridski Real je u seriji od deset pobeda u svim takmičenjima i poteru za Barselonom nastavlja u Granadi. Sve osim ubedljivog trijumfa gostiju, koji na listi povređenih ima Bejla, Koentraa i Hesea, bilo bi prvorazredno iznenađenje. Granada ima samo 9 bodova iz isto toliko utakmica, a remijem u prošlom kolu prekinula je niz od četiri poraza. Domaćin je u prethodnih šest utakmica jednom pobedio Madriđane, uz pet poraza.

Aktuelni šampion Atletiko Madrid za vodećom Barselonom zaostaje dva boda, ali prema rečima trenera Dijega Simeonea realno je da se njegov tim bori za treće mesto.

"Jorgandžije" u Madridu protiv Kordobe, na čijoj klupi od skoro sedi Miroslav Đukić, žele da upišu i četvrti uzastopni trijumf. Gosti sa Elčeom i Leventeom dele poslednje mesto na tabeli i još ne znaju za pobedu u prvenstvu.

Barselona je posle poraza u El Klasiku dobila društvo na vrhu tabele (Sevilja). Priliku za popravni imaće protiv odlične Selte, koju je do letos predvodio sadašnji trener Katalonaca Luis Enrike. Barsa je u minulih osam utakmica prepustila samo bod timu iz Viga.

Subotnji program zatvaraju Real Sosijedad i Malaga. Baskijci igraju ispod očekivanja i ostvarili su samo jednu pobedu u prvenstvu. Post u San Sebastijanu traje već šest utakmica, dok je Malaga podigla formu i vezala tri pobede. Tradicija je na strani domaćina. Sosijedad, naime, nije poražen od Malage već šest mečeva (četiri pobede i dva remija).

Komentari / 0

Ostavite komentar