Zvezdino dijete presudilo Zvezdi i kaže...

Zvezdino dete presudilo Zvezdi u osmini finala Kupa Srbije i podsetio kako je klub sa Marakane radio sa svojim fudbalerima.

Fudbal 30.10.2014 | 10:00
Zvezdino dijete presudilo Zvezdi i kaže...

Zvezdi je presudilo Zvezdino dete… Slavko Perović je golom za pobedu i četvrtfinale Kupa Srbije izbacio iz daljeg takmičenja klub u kojem je ponikao. U dresu Rada je poneo epitet junaka utakmice.

Zvezdu sustižu repovi progona sopstvene dece. Menjala su se rukovodstva i treneri, a Zvezdina deca su prva plaćala ceh. Perović je bio jedan od njih. Kada je napuštao Marakanu kao višak, rekao je da odlazi iz “filijale Flamenga” što je bila aluzija na skupocene i sumnjive strance koji su gutali stotine hiljada evra na Marakani. Dok je bilo para i kombinacija za takve igrače, Zvezda ih je gomilala. Kada je slavina presušila, odjednom se klub okrenuo svojoj deci i sav teret je pao na leđa 16-godišnjeg Luke Jovića.
“Kao Zvezdinom detetu, nije mi prvi put da igram protiv tog kluba. Profesionalac sam koji ulaže celog sebe na terenu i želi da doprinese uspehu svog tima. Kada izađemo na teren, svi se borimo za svoje interese i svoj tim tako da tu nema mesta patetici. Lično sam zadovoljan kako sam odigrao. Ne toliko zbog gola, koliko zbog partije u polju. Gol je bio lepa nagrada. Mogli smo i ranije da zatvorimo utakmicu i da ne strepimo u poslednjim momentima”, kaže Slavko Perović za MOZZART Sport.

Od igrača sa kojim si igrao u Zvezdu, danas su na terenu bila samo dvojica.
“Mnogo toga se promenilo u Zvezdi. Od mojih nekadašnjih saigrača tu su sada samo Mijailović i Lazović sa kojima sam se sportski pozdravio, ali kada smo na terenu nema popusta i ne poznajemo se. To je najzdraviji i najpošteniji odnos. Zvezdu mnogo poštujem jer je to klub koji je hranio mene i moju porodicu četiri godine tako da ne mogu da kažem nešto loše.”

Jedan si od retkih igrača koji tokom svih godina na Marakani nije imao menadžera. Misliš li da je i to uticalo da ne dobiješ veću priliku?
“Ne želim da se vraćam na tu priču. Nije mi krivo što nisam imao menadžera, ali sigurno da neke stvari ne bih uradio isto. Zvezda ide svojim putem, ja svojim. Rad mi je pružio šansu kada sam otišao iz Zvezde i kada sam bio u teškoj situaciji. Maksimalno poštujem taj klub i njegove navijače i ne mogu da zaboravim koliko je taj klub uradio za mene.”

Sa Lazićem nije bio tako prisan duel.
“Da me je pogodio u nogu, verovatno bi je polomio. Uostalom, kostobran je potpuno pukao posle njegovog udarca. Bezopasan duel na sredini terena je mogao da se pretvori u tešku povredu i hvala Bogu da se to nije desilo.”

Kao Zvezdinom detetu, verovatno ti je jasno kroz šta Luka Jović prolazi. Kada si imao 19 godina Zeman te je gurnuo protiv APOEL-a u meču za koji će se ispostaviti da je bio početak Zvezdinog sunovrata.
“Ne sećam se da je bilo ko od nas Zvezdine dece imao takvu podršku kluba. On je mlad dečko i klupski projekat, koji ima potpunu podršku, tako da je njemu sigurno lakše u tom smislu. Kada sam ja bio u Zvezdi, deca kluba nisu imala takav tretman. Mladom fudbaleru nikada nije lako kada na njega padne teret celog kluba. Ako je toliko talentovan kao što to u klubu smatraju, onda će njegov kvalitet isplivati na površinu. Ne mislim da je on krivac za Zvezdin poraz. Uostalom najbolju šansu koju je Zvezda imala preko Jovića, nije ona stvorila već smo im je mi poklonili našom greškom. Mislim da smo zasluženo pobedili.“

Za Rad te veže još šest meseci ugovora, posle čega si slobodan igrač. U turskoj Manisi si blistao prošle sezone, ali kada je pozajmica istekla morao si da se vratiš u Rad…
“I dalje dobijam poruke od navijača Manise. Voleli bi da se vratim. Ostavio sam neki trag tamo pošto sam bio najbolji igrač i strelac lige. Žao mi je što ekipi ne ide sada, pogotovo što su tamo Mikić i Milijaš. Bilo je letos i nekih opcija da pređem u prvu ligu Turske, nisu se realizovale, videćemo šta će biti u januaru”, ističe najmlađi igrač u istoriji našeg elitnog ranga takmičenja, pošto je za Obilić debitovao sa 15 godina i 311 dana.

Komentari / 0

Ostavite komentar