Gatuzo ostao u OFI-ju zbog navijača!

Đenaro Gatuzo obavestio je čelnike ekipe OFI sa Krita da napušta klub, ali ga je gest najvernijih fanova tog kluba naveo da promeni mišljenje.

Fudbal 28.10.2014 | 18:10
Gatuzo ostao u OFI-ju zbog navijača!

Italijanski trener Đenaro Gatuzo razočaran finansijskim stanjem u klubu OFI podneo je ostavku na mesto šefa stručnog štaba posle poraza od Asteras Tripolisa (3:2), ali se samo nekoliko sati kasnije predomislio!
I to zbog navijača. Naime, neverovatna podrška koju je dobio od navijača grčkog tima naterala je Italijana da ostane na Kritu.

Oko 300 najvernijih fanova kluba došli su ispred Gatuzove kuće i skandirali mu da ostane. Dirnut tim činom, rešio je da se predomisli.

"Nikada nisam doživeo nešto slično i posle velike podrške navijača odlučio sam da ostanem. Želim da krenem ispočetka i da pokušamo da zajedno ostvarimo bolje rezultate. Sada smo jači", rekao je za klupski sajt Gatuzo, koji je ekipu preuzeo početkom juna.

Gatuzo je tokom trenerske karijere vodio švajcarski Sion i Palermo.

On je kao igrač proveo 14 godina u Milanu, sa kojim je osvojio po dve titule Serije A, Lige šampiona, i UEFA Superkupa, ali i trofej nacionalnog kupa, dva Superkupa Italije i Svetsko klupsko prvenstvo.

Igrao je i za Peruđu, Ređinu i Glazgov Rendžers.

Za reprezentaciju Italije odigrao je 73 utakmice i dao jedan gol, a bio je član tima koji je 2006. godine osvojio Svetsko prvenstvo u Nemačkoj.

Komentari / 0

Ostavite komentar