Gradonačelnik pozvao čitav grad na doručak

Gradonačelnik južnog italijanskog grada Rošinjo, Pino Palmjeri, pozvao je sve svoje sugrađane na doručak u gradsku većnicu kako bi se upoznao sa njihovim problemima, ali i njihovim predlozima i idejama.

Svijet 28.10.2014 | 08:20
Gradonačelnik pozvao čitav grad na doručak

Prema pisanju lista Korjere del Mecođorno, gradonačelnik namerava da svakog jutra u svojoj kancelariji ugosti za doručkom po jednu porodicu.

Kako bi izbegao kritike i poštedeo gradsku kasu, Palmjeri je izjavio da će troškove svakog doručka platiti iz svog džepa.
Porodice u Rošinju, gradiću od oko 800 stanovnika, moći će da izaberu šta će jesti i piti na doručku sa gradonačelnikom.
"Svako jutro ću u kancelariji dočekivati svoje sugrađane i uz kafu i kapućino slušati njihove ideje kako da unapredimo život u našem gradu", kazao je Palmjeri.

Gradonačelnik Rošinja nije prvi koji je došao na jednu ovakvu ideju. Njegov kolega iz Kašine, u Toskani, Alesio Antoneli, najavio je nedavno da će u narednih 45 dana stajati tri sata svakog jutra ispred zgrade opštine kako bi sugrađanima pružio priliku da razgovaraju s njim.

Izvor: Agencije

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Semberac

28.10.2014 07:48

MICO TRECINA bi to pretvorio u predizbornu kampanju :)

ODGOVORITE
Name

СС

28.10.2014 08:50

Сад ће и Мићо Мићић да се угледа на овог 'Талијана.

ODGOVORITE
Name

PD

28.10.2014 08:59

Svaka čast lijep gest to se kod nas ne bi moglo nikada dogoditi naši se sa nama druže samo kad trebaju glasove aposlije nas zaborave.

ODGOVORITE
Name

Pajo Tombolo It

28.10.2014 20:13

MA NEMA TAKO DOBRI ITALIJANA TO SU LJUDI BEZ SRCA I DUSE TAJ GRADO NACELNIK JE SIGURNO MAFIJA .

ODGOVORITE