Градоначелник позвао читав град на доручак

Градоначелник јужног италијанског града Рошињо, Пино Палмјери, позвао је све своје суграђане на доручак у градску већницу како би се упознао са њиховим проблемима, али и њиховим предлозима и идејама.

Свијет 28.10.2014 | 08:20
Градоначелник позвао читав град на доручак

Према писању листа Корјере дел Мецођорно, градоначелник намерава да сваког јутра у својој канцеларији угости за доручком по једну породицу.

Како би избегао критике и поштедео градску касу, Палмјери је изјавио да ће трошкове сваког доручка платити из свог џепа.
Породице у Рошињу, градићу од око 800 становника, моћи ће да изаберу шта ће јести и пити на доручку са градоначелником.
"Свако јутро ћу у канцеларији дочекивати своје суграђане и уз кафу и капућино слушати њихове идеје како да унапредимо живот у нашем граду", казао је Палмјери.

Градоначелник Рошиња није први који је дошао на једну овакву идеју. Његов колега из Кашине, у Тоскани, Алесио Антонели, најавио је недавно да ће у наредних 45 дана стајати три сата сваког јутра испред зграде општине како би суграђанима пружио прилику да разговарају с њим.

Извор: Агенције

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Семберац

28.10.2014 07:48

МИЦО ТРЕЦИНА би то претворио у предизборну кампању :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

СС

28.10.2014 08:50

Сад ће и Мићо Мићић да се угледа на овог 'Талијана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПД

28.10.2014 08:59

Свака част лијеп гест то се код нас не би могло никада догодити наши се са нама друже само кад требају гласове апослије нас забораве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пајо Томболо Ит

28.10.2014 20:13

МА НЕМА ТАКО ДОБРИ ИТАЛИЈАНА ТО СУ ЉУДИ БЕЗ СРЦА И ДУСЕ ТАЈ ГРАДО НАЦЕЛНИК ЈЕ СИГУРНО МАФИЈА .

ОДГОВОРИТЕ