Ivanoviću produžen pritvor za dva mjeseca

Predsjedniku Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Oliveru Ivanoviću produžen je pritvor za još dva mjeseca, rekla je predsjednik Skupštine opštine sjeverna /Kosovska/ Mitrovica Ksenija Božović.

Srbija 24.10.2014 | 16:22
Ivanoviću produžen pritvor za dva mjeseca

Božovićeva ističe da je odlukom Euleks suda produžen neosnovani pritvor Ivanoviću, čime je svima postalo jasno da je cilj ovog političkog procesa eliminisanje političkih lidera sa sjevera Kosova i Metohije.

"Verovali smo da će Euleks nakon ovih devet meseci, koliko je Ivanović u pritvoru, poštivati njegova prava i garancije koje je dala Vlada Srbije i dozvoliti mu da se brani sa slobode. Verovali smo da će Euleks primeniti iste standarde kao i u sudskim postupcima koji se vode protiv Albanaca, kojima se dozvoljavaju odbrane sa slobode, ali je to u slučaju Ivanović po oceni Euleks pravosuđa nemoguće", kaže Božovićeva, naglašavajući da su nadanja pala u vodu.

Ona je, kao i članovi i simpatizeri SDP-a, uvjerena da je Ivanoviću presuđeno onog trenutka kada je pritvoren, jer je već očigledno da su dvostruki aršini /jedni za Albance i drugi za Srbe/ sredstvo kojim će se Euleks služiti u svim procesima koji se vode i koji će se voditi protiv Srba, posebno u predmetu Oliver Ivanović.

Ona je upitala šta se može očekivati od onih koji se hvale procesom koji se vodi protiv Ivanovića, te dodala da taj proces, uz flagrantno kršenje ljudskih prava, predstavlja potvrdu uvjerenja da se umjesto vladavine prava na Kosovu prema Srbima primjenjuje pravo sile?

Ivanović je uhapšen 27. januara pod optužbom da je počinio ratni zločin tokom bombardovanja NATO-a 1999. godine i da je 2.000 godine učestvovao u ubistvu jednog Albanca.


Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

pop

25.10.2014 06:02

Ako nije kriv neće ga osuditi, a ako je kriv neka odgovara svako i taj gospodin. Sumnjam da ga baš bez razloga drže u pritvoru, što mene nisu zatvorili, pa zato što sam pošten i čist kao sunce.

ODGOVORITE