OKS poslao protest MOK-u zbog Kosova!

Olimpijski komitet Srbije najoštrije osudio odluku Izvršnog odbora Međunarodnog olimpijskog komiteta da primi u uslovno članstvo nacionalni olimpijski komitet jednostrano proglašene Republike Kosovo.

Ostali sportovi 24.10.2014 | 08:45
OKS poslao protest MOK-u zbog Kosova!

Na sednici Izvršnog odbora Međunarodnog olimpijskog komiteta održanoj u sredu, nacionalni olimpijski komitet jednostrano proglašene Republike Kosovo primljen je u uslovno članstvo.

Olimpijski komitet Srbije najoštrije osuđuje odluku Izvršnog odbora Međunarodnog olimpijskog komiteta da primi u uslovno članstvo nacionalni olimpijski komitet jednostrano proglašene Republike Kosovo i shodno tome i zvanično je uputio protest Međunarodnom olimpijskom komitetu, stoji u saopštenju OKS.

Odluka Izvršnog odbora MOK u skladu je sa informacijom koju je Olimpijski komitet Srbije ranije dobio od Međunarodnog olimpijskog komiteta, a sa kojom je momentalno upoznao sve nadležne institucije u Republici Srbiji.

Olimpijski komitet Srbije delovaće nadalje po ovom pitanju, shodno preporukama koje bude dobio od nadležnih institucija u Republici Srbiji, navodi se u saopštenju OKS.

Konačna odluka o tome da li će jednostrano proglašena Republika Kosovo dobiti punopravno članstvo u MOK, biće doneta na sesiji Međunarodnog olimpijskog komiteta koja će se održati u decembru u Monaku.

Komentari / 0

Ostavite komentar