Grobari, Delije - u subotu je derbi!

Interesovanje za derbi nije veliko, u prilog tom ide činjenica da u prodaji i dalje ima ulaznica za Jug i Sever. U Humsku stižu Milan, Sampdorija, Aston Vila, Porto, možda i Slaven Bilić.

Fudbal 17.10.2014 | 12:00
Grobari, Delije - u subotu je derbi!

Nešto više od jednog dana ostalo je do početka 147. "večitog derbija". Interesovanje navijača za sada je ispod očekivanja. U prilog tome ide i informacija koja je iz FK Partizan rečena našoj redakciji: Ulaznica za Jug i Sever i dalje ima na prodajnim mestima.

Tribine na kojima su smešteni najvatreniji navijači Partizana i Crvene zvezde još uvek nisu prasprodate!

Ne pamti se kada poslednji put za "večiti derbi" na stadionu u Humskoj prvog dana prodaje nisu planule ulaznice za dve tribine iz golova. Do njih se i dalje može doći na blagajnama stadiona Partizana i Crvene zvezde, odnosno na ostalim prodajnim mestima.

Očigledno da je tenzija nastala zbog prekida utakmice između Srbije i Albanije uticala da interesovanje za meč Partizana i Crvene zvezde bude daleko manje nego što je to bio slučaj uoči prethodnih derbija.

Nema sumnje, Jug i Sever će u subotu u 19 sati, kada počinje derbi, biti popunjeni do poslednjeg mesta, ali je, ipak, zanimljivo to što su ulaznice za dve tribine na kojima se okupljaju Grobari i Delije "preživele" prvi dan prodaje. Što se ne događa često.

Za razliku od navijača, među skautima evropskih klubova vlada ogromno interesovanje za duel crno i crveno-belih. U Partizanu kažu da ono nikada nije bilo veće.

Predstavnici brojnih klubova iz Evrope najavili su dolazak u Humsku. Partizan i Zvezdu gledaće skauti Milana, Sampdorije, Aston Vile, Porta, lisabonskog Sportinga, nekoliko bundesligaških klubova…

Iz Istanbula dolazi predstavnik Bešiktaša, sa namerom da se na licu mesta uveri u kvalitet Partizana, narednog rivala turskog kluba u Ligi Evrope. Pitanje je da li će u Humsku doći trener Slaven Bilić ili neko od njegovih pomoćnika.

Veliko interesovanje vlada i među medijima.

Najbrojniji su naravno srpski izveštači, a dolazak su najavile redakcije iz Rumunije, Bugarske, Poljske, Hrvatske, turski CNN, francuski Eurosprost…

Komentari / 0

Ostavite komentar