Vučić upozoravao na incident

Incident na utakmici Srbija - Albanija je bila organizovana akcija sa ciljem da uruši stabilnost u Srbiji i celom regionu, izjavio je predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i dodao da je predstavnike EU tri sata pre meča upozorio da se sprema provokacija.

Srbija 15.10.2014 | 15:15
Vučić upozoravao na incident

"Namera albanskih ekstremista je bila da se Srbija pokaže kao zemlja netrpeljiva prema različitostima i da se ponize svi njeni građani", rekao je premijer u intervjuu za svečani broj povodom 61. rođendana Novosti, koji će u celosti biti objavljen sutra.

Komentarišući pir albanskih eksremista na stadionu Partizana, tokom i posle utakmice Srbija-Albanija, Vučić je kazao:

"Želeli su da zgaze naš ponos, ali smo sačuvali obraz i bandi lažnih albanskih zvaničnika koji su bili u svečnoj loži pokazali jasnu razliku između nas i njih. Država će preduzeti sve zakonom predviđene mere da se kazne svi počinioci za koje se utvrdi da su činili krivična dela".

Još, kaže, čeka zvanični stav Brisela o nečuvenom incidentu koji je politički inspirisan: " Čekam reakciju Evropske unije čije predstavnike ovde sam tri sata pre utakmice obavestio da Albanci spremaju provokacije i težak incident", ogorčeno je konstatovao Vučić.

 

 

Komentari / 0

Ostavite komentar