'Karioke' dobile 'Gaučose'!

Fudbalska reprezentacija Brazila u prijateljskom susretu savladala je selekciju Argentine golovoima Dijega Tardelija sa 2:0, a zvezda "gaučosa" Lionel Mesi bio je neprecizan sa bele tačke kada je mogao da donese izjednačenje svojoj ekipi.

Fudbal 12.10.2014 | 08:20
'Karioke' dobile 'Gaučose'!

Brazil je u Pekingu na 100 godina od prvog duela njihove selekcije i Argentine demonstrirao dobru igru, u svakom slučaju, mnogo bolju nego protivnik koji je od u 28. minutu bio u minusu od jednog gola.

Centaršut je došao sa desne strane, a štoperi "gaučosa" Fernandez i Demikelis nisu uspeli adekvatno da reaguju, već su posle sudara namestili Dijegu Tardeliju loptu na volej, a napadač brazilske selekcije je loptu sproveo dijagonalno u mrežu Argentine.

U 41. minutu dosuđen je jedanaesterac za plavo-bele, iako se činilo da je Danilo startovao na loptu, a ne na Anhela di Mariju koji je iskusno iskoristio trenutak da padne u kaznenom prostoru i omogući svom timu da izjednači.

Ipak, golman Džefesron je odbanio udarac Lionela Mesija bacivši se u levu stranu, dok ni pokušaj Lamele nakon odbije lopte nije završio u golu.

Tamo gde se očekivalo da Argentinci u odbrani budu jaki, oni su podbacili, jer su u 64. minutu primili gol posle kornera. Lopta je ubačena u pet metara gde je Oskar zahvatio glavom, ali je ona doskočila do Tardelija koji je matirao nemoćnog Romera.

Za Brazil su od prvog minuta igrali Džeferson, Danilo, Miranda, Luiz, Filipe, Gustavo, Elijas, Vilijan, Oskar, Nejmar i Tardeli, dok su minutažu zaradili i Kaka, Robinjo i Žil. Sa druge strane, Argentinci su izašli u sastavu: Romero, Roho, Demikelis, Fernandez, Zabaleta, Pereira, Di Marija, Maskerano, Lamela, Aguero i Mesi, a igrali su još Perez, Pastore i Iguain.

Komentari / 0

Ostavite komentar