Supružnici umrli u razmaku od 40 minuta

Par iz Brazila , Italvino i Diva Poss , preminuli su jedno pored drugog u bolničkom krevetu u razmaku od samo 40 minuta , nakon što su punih 65 godina proveli u braku.

Svijet 11.10.2014 | 09:10
Supružnici umrli u razmaku od 40 minuta

Italvino Poss ( 89 ) od prošle godine borio sa leukemijom , a Diva Poss je bila na hemoterapiji zbog tumora kojeg su joj otkrili u aprilu ove godine .

Prošle nedjelje pogoršalo joj se zdravstveno stanje , pa je , kao da je predoseć́ala kraj , pozvala sve rođake da je posete .

" Osjećala je da je došlo vrijeme i tražila da joj pozovu porodicu " , kazao je unuk Rafael Mak .

Osoblje bolnice odlučilo je da Italvina , koji je takođe bio u bolnici , premesti u prazni krevet do supruge Dive . Držali su se za ruke . Italvino je preminuo prvi , a nakon 40 minuta i njegova supruga .

Ljubavna priča ovog brazilskog para počela je 1948. kada su se upoznali na plesu . Italvino je pričao , sjeća se njegov unuk , da je samo nakon nekoliko minuta prvog susreta , znao da će oženiti Divu .

" Moj djed je uvijek govorio da su bili u braku jednu godinu duže jer je sve brojao od dana prvog susreta " , ispričao je unuk .

Par je imao desetoro dece i četrnaestoro unučadi . Članovi porodice kažu da se nikada nisu odvajali i da je njihov brak bio jako romantičan .

Izvor: Agencije

Komentari / 0

Ostavite komentar