Danas žalba Apelacionom vijeću

Nosilac liste PDP-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske Slavko Vučurević rekao je danas da će tokom dana Apelacionom vijeću Suda BiH dostaviti žalbu na odluku Centralne izborne komisije /CIK/ BiH da bude skinut sa liste i da će tražiti zadovoljenje po tužbenim procesima protiv odgovornih koji su pokušali da listu PDP-a učine upitnom.

Republika Srpska 10.10.2014 | 13:11
Danas žalba Apelacionom vijeću

Na vanrednoj konferenciji za novinare, koju je održao na Trgu slobode u centru grada, Vučurević je rekao da odluka CIK-a BiH nije proizvela nikakvo pravno dejstvo, te da i dalje ostaje nosilac liste i da će svaki glas koji dobije biti validan.

On je naveo da njegovo ime i dalje ostaje na listi pod brojem jedan i pozvao građane da glasaju za njega.Kandidat PDP-a za Parlamentarnu skupštinu BiH Dragiša Delić rekao je da je PDP sa zaprepaštenjem primio odluku CIK-a o uklanjanju imena Slavka Vučurevića sa liste, te da je to presedan koji se do sada nije desio.

Centralna izborna komisija BiH jednoglasno je odlučila da ime SlavkaVučurevića skine sa kandidatske liste zbog jezika mržnje i uvreda iznesenih na predizbornim skupovima PDP-a u Trebinju i Nevesinju.

Vučurević je za svoje ponašanje kažnjen i novčano sa 3.000 KM, a PDP čiji je on član sa 6.000 KM.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Zoro

10.10.2014 13:51

E pogledajte kadra, možeš se žaliti kome hoćeš ti si ovaj šou pripremio u predizbornoj kampanji pa je samim tim i teži udarac.

ODGOVORITE
Name

Mudrac

10.10.2014 14:14

Mudro. Žalba na prvostepeno rješenje odlaže izvršenje. Uložena neposredno prije izborne tišine. A poslije izbora možda zaduvaju drugi vjetrovi i u tom CIK-u. U svakom slučaju glasovi za Vučurevića neće propasti. Željeli neki to viditi ili ne, čovjek je kažnjen najtežom sankcijom ne za verbalni delikt, već za slušanje "verbalnog delikta" i žalba će biti usvojena, doduše kad već oborimo kleptokrate na vlasti.

ODGOVORITE
Name

sasars

10.10.2014 14:46

Istine radi... Branko Petric i Novak Bozičkovic su Dodikovi poltroni u CIK-u!

ODGOVORITE
Name

Zgembo

10.10.2014 15:37

Piši kući po odjelo!

ODGOVORITE