Данас жалба Апелационом вијећу

Носилац листе ПДП-а за Народну скупштину Републике Српске Славко Вучуревић рекао је данас да ће током дана Апелационом вијећу Суда БиХ доставити жалбу на одлуку Централне изборне комисије /ЦИК/ БиХ да буде скинут са листе и да ће тражити задовољење по тужбеним процесима против одговорних који су покушали да листу ПДП-а учине упитном.

Република Српска 10.10.2014 | 13:11
Данас жалба Апелационом вијећу

На ванредној конференцији за новинаре, коју је одржао на Тргу слободе у центру града, Вучуревић је рекао да одлука ЦИК-а БиХ није произвела никакво правно дејство, те да и даље остаје носилац листе и да ће сваки глас који добије бити валидан.

Он је навео да његово име и даље остаје на листи под бројем један и позвао грађане да гласају за њега.Кандидат ПДП-а за Парламентарну скупштину БиХ Драгиша Делић рекао је да је ПДП са запрепаштењем примио одлуку ЦИК-а о уклањању имена Славка Вучуревића са листе, те да је то преседан који се до сада није десио.

Централна изборна комисија БиХ једногласно је одлучила да име СлавкаВучуревића скине са кандидатске листе због језика мржње и увреда изнесених на предизборним скуповима ПДП-а у Требињу и Невесињу.

Вучуревић је за своје понашање кажњен и новчано са 3.000 КМ, а ПДП чији је он члан са 6.000 КМ.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Зоро

10.10.2014 13:51

Е погледајте кадра, можеш се жалити коме хоћеш ти си овај шоу припремио у предизборној кампањи па је самим тим и тежи ударац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мудрац

10.10.2014 14:14

Мудро. Жалба на првостепено рјешење одлаже извршење. Уложена непосредно прије изборне тишине. А послије избора можда задувају други вјетрови и у том ЦИК-у. У сваком случају гласови за Вучуревића неће пропасти. Жељели неки то видити или не, човјек је кажњен најтежом санкцијом не за вербални деликт, већ за слушање "вербалног деликта" и жалба ће бити усвојена, додуше кад већ оборимо клептократе на власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сасарс

10.10.2014 14:46

Истине ради... Бранко Петриц и Новак Бозичковиц су Додикови полтрони у ЦИК-у!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Згембо

10.10.2014 15:37

Пиши кући по одјело!

ОДГОВОРИТЕ