Tripković: Možda grešim, ali ne mogu više!

Košarkaš izjavio da su povrede uticale najviše na odluku da okonča karijeru u 28 godini. "Teško je, ali nije život samo košarka".

Košarka 10.10.2014 | 14:30
Tripković: Možda grešim, ali ne mogu više!

Svojevremeno jedan od najboljih šutera Evrope Uroš Tripković doneo je odluku da prekine karijeru. Vest koja je iznenadila mnoge, budući da je "okačio patike o klin" u 28. godini.

"Imao sam dosta vremena da razmislim. Teško je, naravno, ipak je to kraj karijere, kraj jednog poglavlja u životu. Ali, odluka je morala da se donese. Da li je pogrešna ili nije, nikada nećemo saznati. Ali, nije život samo košarka", izjavio je za "Sportski žurnal" Tripković.

Za 13 godina, koliko je prošlo kada je stigao u Partizan, uspeo je da prevali put kojim se retko ide. Nalazi se na listi najboljih trojkaša Evrolige (samo dvojica su odigrala manje utakmica a postigla više trojki), sa Partizanom se nakupio trofeja (sedam titula državnog prvaka i tri trofeja ABA lige), nosio je reprezentativni dres i u njemu osvajio medalju...

"Naravno da mi je žao što sam tako rano završio, što nisam imao bolju karijeru. Čak i igrači sa vrhunskim karijerama uvek misle da je moglo bolje. Sigurno sam mogao mnogo više da napravim, ali se neke okolnosti nisu poklopile. U suštini, zadovoljan sam. Ne mogu da bijem glavu oko toga šta sam mogao da budem da nije bilo povreda. Ali, imao sam uspešnu karijeru, u Partizanu gomilu trofeja, srebro sa reprezentacijom..."

Povrede su ga naterale da se rano penzioniše.

"Dva puta sam operisao kuk, operisao i nerv na stopalu. Lomio sam koščicu na desnoj ruci, imao još gomilu sitnih povreda za nepunih 27 godina, sa koliko sam se poslednji put operisao. Dosta pehova, ali to je sastavni deo sporta. Možda je trebalo da sve to probam da umanjim preventivnim vežbama, možda nisam dovoljno radio na tome kad sam bio klinac. Većina igrača počne da razmišlja o tome sa 30 godina, a trebalo bi uvek".

Uroš Tripković ističe da se neće baviti trenerskim poslom, ali to ne znači da jednog dana neće opet biti u Partizanu i prihvatiti posao u tom klubu, nakon što je Duško Vujošević rekao da bi voleo da se to desi i da je uvek pre za ličnosti iz sporta u klubu.

"Trenutno nemam konkretne planove, čekam malo da se sve slegne. Trenerskim poslom se sigurno neću baviti, a ne bih da forsiram i guram se na neke pozicije. Moram da razmislim šta mi je pametno. Lepo je znati da imaš otvorena vrata. Naravno, neki posao u klubu lakše je obavljati ljudima koji su bili u sistemu i koji znaju kako sve funkcioniše. Videću", istakao je Tripković i dodao da će se u prvo vreme sigurno uključiti u rad porodične firme koja se bavi proizvodnjom uređaja za kancelarijski nameštaj.

Ipak, ono čime će se mnogo više baviti, na sreću svih, je porodica.

"Starija ćerka ima dve godine i sedam meseci, mlađa samo pet meseci. Sada mogu mnogo više da im pružim. Da nemam nikoga sigurno bi mnogo teže palo. Imam ogromnu podršku porodice i prijatelja", rekao je popularni Tripko.

Komentari / 0

Ostavite komentar