Tole: Zvezda bi bila u trećoj ligi, da...

Predsednik FSS Tomislav Karadžić najavio oštrije mere prema odgovornim ljudima iz klubova koji pređu granicu disciplinovanog ponašanja. Pročitajte šta je rekao o "slučaju Kruševac", ali i o tome gde bi bila Zvezda da nema pomoć premijera.

Fudbal 09.10.2014 | 13:19
Tole: Zvezda bi bila u trećoj ligi, da...

Crvena zvezda je izgubila još jednu bitku u ratu sa sa Fudbalskim savezom Srbije, odnosno njegovim prvim čovekom Tomislavom Karadžićem.

Posle remija sa Napretkom u Kruševcu, Zvezda je osula drvlje i kamenje po sudijama, Karadžiću, Fudbalskom savezu Srbije i najavila otvaranje novog fronta. Tada je pukao živac treneru Zvezde Nenadu Lalatoviću, a prvi operativac crveno-belih Zvezdan Terzić uleteo je posle utakmice u sudijsku svlačionicu da im "nešto objasni".

Zbog toga je kažnjen šestomesečnom suspenzijom, mada je on potom rekao da "ne haje za odluke Toletovih organa".

O "slučaju Kruševac" i odnosima sa Zajednicom supelugaških klubova, odnosno delom zajednice, predsednik FSS je govorio u sredu u Staroj Pazovi gde se odlučivalo o tome da li treba da ostane prvi čovek srpskog fudbala.

"Mislim da imamo dobro suđenje i to godinama unazad. Ali, ako sudija pogreši biće kažnjen. Ako trener pogreši - i on će biti kažnjen. ali uslovno, kao što je kažnjen taj mladi čovek (trener Zvezde Nenad Lalatović, prim. aut.), jer je pogrešio a to mu je prvi put. Pričao sam dosta sa ljudima iz inostranstva i svi su se složili da je za takav ispad potrebna oštrija kazna, ali mi nećemo takvu poruku da pošaljemo, jer mu je to bio prvi put. Međutim, oni koji treba da daju primer drugima prema njima nećemo imati takav stav", između redova obratio se Karadžić predsedniku Zajednice Superlige Zvezdanu Terziću.

Ovo je bila i najjača poruka Karadžića:

Karadzic: 'Da nije premijera drzave i FSS, taj klub (Crvena zvezda, prim aut) bi se takmicio u Trecoj ligi'.

A najavio je i ovo:

'Poostravacemo sankcije prema onima koji ne postuju odluke FSS. U suprotnom bice haos', opet poruka Terzicu.

'Nikakva sila ne moze zaustaviti fudbalsku organizaciju da radi kako treba. Odluke se moraju postovati', obraca se Karadzic Terzicu.

Komentari / 0

Ostavite komentar