Rafa: Povrede, povrede...

Španac kaže da mu je godina dobro počela, ali da su onda usledile povrede i da su kola krenula nizbrdo.

Tenis 09.10.2014 | 11:55
Rafa: Povrede, povrede...

Rafael Nadal daleko je od forme koja ga je svrstala u najbolje tenisere svih vremena. Loše partije uzrokovane konstantnim povredama doprinele su da Španac drugo mesto na ATP listi ovog ponedeljka prepusti Rodžeru Federeru.

Nadal je lošu formu potvrdio i porazom na startu turnira u Šangaju.

Nekada najbolji igrač sveta rekao je posle poraza od zemljaka Felisijana Lopeza (6:3, 7:6) da ove sezone nije imao sreće sa povredama.

Nadal nije igrao poslednja tri meseca nakon eliminacije u prvom kolu Halea od Nemca Dastina Brauna (6:4, 6:0), a prethodno je u osmini finala Vimbldona izgubio od Australijanaca Nika Kirgiosa sa 7:6 (7:5), 5:7, 7:5 (7:5), 6:3.

"Nisam imao sreće od Vimbldona. Do tada je sve bilo u redu, igrao sam dobro, imao pozitivnu godinu, ali posle se sve promenilo. Prvo problem sa zglobom, sad ovo... Poslednjih nekoliko meseci zaista su bili teški za mene", rekao je Nadal za sajt turnira.

Njemu je u nedelju dijagnostifikovano zapaljenje slepog creva, ali je odlučio da na operaciju ode posle završnog turnira u Londonu.

"Izgubio sam, Lopez je bio bolji od mene. To je to. Ne želim da pričam o bolesti, o tome sam pričao ranije", dodao je Nadal.

Komentari / 0

Ostavite komentar