Serena se povukla iz Pekinga, možda i iz Singapura!

Tek posle magnetne rezonance ću znati šta dalje. Ukoliko se nastavi ovako, onda je najpametnije da ne učestvujem na završnom turniru - kaže Vilijamsova.

Tenis 03.10.2014 | 12:15
Serena se povukla iz Pekinga, možda i iz Singapura!

Posle starije i mlađa od sestara Vilijams se povukla sa turnira u Pekingu - Serena. Za razliku od Venus koja ima probleme sa virusnom infekcijom, Serena je povredila koleno. Tokom meča sa Lusi Safarovom je na levom kolenu nosila traku.

- Ove nedelje su počeli problemi, to je pogotovo bilo vidljivo u meču protiv Safarove. Malo je nedostajalo da uopšte ne izađem na teren, u poslednjem trenutku sam prelomila. Iskreno, sada kada malo bolje razmislim, to je bila pogrešna odluka, jer sam pogoršala stanje povrede - kaže Vilijamsova.

Otkrila je i koliko je to bilo ozbiljno.

- Imala sam probleme i dok sedim i dok stojim. Najviše sam to osećala prilikom servisa, jer je najveći pritisak na tom levom kolenu i to me je ubijalo. Prilikom kretanja nije bilo strašno, ali sam se trudila da ne trčim previše.

Sve ovo stavlja veliki znak pitanja na učešće u Singapuru.

- Još uvek ne znam da li ću igrati na završnom turniru, moram prvo da odem na magnetnu rezonancu kod mog lekara u Evropi i da vidim u čemu je tačno problem. Ukoliko se nastavi ovako, onda je najpametnije da ne igram u Singapuru.

Ne prilazim blizu Venus
- Sestra mi je poslala poruku da neće igrati, znam da ima neki virus i da je bolesna. Uzimam neke antibiotike kako se ne bih razbolela, tako da ne prilazim blizu Venus.

Ovo je drugi uzastopni turnir na kom se povukla, prošle nedelje je isto uradila u Vuhanu.

- Sve ovo je veoma frustrirajuće za mene. Branilac sam titule u Pekingu i ovo je veoma važan turnir za mene. Uvek želim da dam maksimum i upravo zbog toga sam igrala protiv Safarove, želela sam da probam. Nisam htela da doputujem čak u Kinu samo reda radi, već da se borim za trofej - zaključila je Serena Vilijams.

Komentari / 0

Ostavite komentar