Evo što opet nema Ljajića da igra za Srbiju!

Beogradska štampa otkriva pozadinu odluke selektora Advokata da ofanzivca Rome ne zove u reprezentaciju.

Fudbal 03.10.2014 | 08:15
Evo što opet nema Ljajića da igra za Srbiju!

Adem Ljajić bio je "na ledu" kod prethodnog selektora Siniše Mihajlovića jer nije hteo da peva himnu. Neće igrati ni kod Dika Advokata, što je Holanđanin u sredu i potvrdio.
Iako je aktuelni selektor "orlova" uskratio novinare za konkretan razlog takvog stava i te odluke, dnevnik "Blic", otkrio je u izdanju za četvrtak zašto Ljajić i dalje neće igrati za državni tim. Glavni razlog je igračev karakter.

"Jasno je da je taj mentalitet pokazao na treninzima i na meču sa galskim pelovima, a on je zapravo najviše zasmetao najiskusnijim igračima, predvođenim kapitenom Ivanovićem. Među njima je došlo do sukoba u svlačionici posle meča. Ivanović je Ljajiću zamerio da previše solira, ne samo na meču, nego i na treninzima, na šta je Ljajić imao spreman odgovor, pa je došlo doi izuzetno zategnute situacije, koja na sreću nije eskalirala", iznosi taj list.

Prema pisanju "Blica", Ivanović je posle utakmice, zajedno sa Aleksandrom Kolarovim, tražio sastanak i sa predsednikom FSS Tomislavom Karadžićem.

"Na sastanku je glavna tema bio očajan teren, ali je izneo i nezadovoljstvo Ljajićem. Selektor Advokat je posle svega toga odlučio da odstrani Ljajića, smatrajući da mu remeti atmosferu u timu, ali i da mu igrački nije neophodan", objašnjeno je.

Selektor Advokat rekao je o Ademu:

"On je dobar igrač, ali ima drugačiji mentalitet od onog koji ja želim".

Komentari / 0

Ostavite komentar