Mitrović Klopu: Daću ti dva gola, pa me dovedi!

„Svašta se priča i piše, a istina je samo jedna – trener Hasi i ja smo u odličnim odnosima i sjajno sarađujemo“, kaže centarfor Anderlehta pred okršaj s Milionerima iz Dortmunda.

Fudbal 01.10.2014 | 15:15
Mitrović Klopu: Daću ti dva gola, pa me dovedi!

U Teleoptiku i Partizanu bili su saigrači, a večeras će prvi put biti rivali. Prvi put u karijeri udariće Aleksandar Mitrović na Miloša Jojića i ako je suditi na osnovu izjava centarfora Anderlehta Borusiju iz Dortmunda čeka pakleno težak zadatak u Briselu. Pred večerašnji obračun belgijskog vladara i viceprvaka Nemačke u drugom kolu Lige šampiona napadač srpske reprezentacije puca od optimizma.

I najavljuje da će bar dvaput matirati Romana Vajdenfelera.
„Rekao sam Jojiću da poruči Klopu da ću im dati dva gola, pa da me posle dovede u Dortmund. Čujemo se Miloš i ja skoro svaki dan, bilo je peckanja još kad su izvučene grupe. Došlo je vreme da se izmerimo na terenu“, rekao je za Blic Aleksandar Mitrović i tako maltene ponovio davno izrečenu želju da bi voleo da karijeru nastavi u Borusiji, koja mu je, uz Njukasl, omiljeni strani tim.

Na stadionu Konstant Vanden Štok ambicije su porasle posle iznenađujućeg remija sa Galatasarajem u prvom kolu Grupe D, pa se Ljubičasti nadaju da mogu da prve pobede.
„Borusija je veliki klub, pre dve godine je igrala finale Lige šampiona. S druge strane, mi po imenu jesmo najslabiji u našoj grupi, ali smo protiv Galatasaraja pokazali da nikom nećemo predati bodove unapred. Trebalo je da pobedimo u Istanbulu, vodili smo, imali šanse, neke sam i ja propustio. Samo glupost i primljeni gol u nadoknadi su nas sprečili da osvojimo tri boda. Sad igramo na domaćem terenu, pred našim navijačima, tu vidimo šansu“.

Mitrović je ove sezone postigao pet golova na deset utakmica, ali tamošnji mediji sve češće potenciraju njegov odnos sa trenerom Besnikom Hasijem. Mladi as uverava da je komunikacija sa albanskim stručnjakom izvanredna.
„Znam da se svašta priča i piše, a istina je samo jedna – u odličnim smo odnosima i sjajno sarađujemo. Kad me zameni, ja možda nekad ishitreno reagujem, jer želim kao i svaki igrač da sam non-stop na terenu. I on mi je hiljadu puta ponovio da sam njegov prvi izbor. Svestan sam da je on trener i da je njegova poslednja. Drugu godinu sam u Anderlehtu, sa statusom starosedeoca osećam i da su belgijski mediji korektniji prema meni. Sa navijačima sam uvek imao vrhunski odnos“, dodao je Aleksandar Mitrović za Blic.

Komentari / 0

Ostavite komentar