Stipendije kasnile više od 30 dana

Stipendije Vlade Republike Srpske od 200 maraka kasnile su skoro pola mjeseca.

Republika Srpska 29.09.2014 | 14:40
Stipendije kasnile više od 30 dana

Iako je isplata uglavnom od 15 – og do 20 – og u mjesecu, kraj je septembra, ali studenti su do danas imali debelu nulu na računu.

Slobodan Marković tvrdi da su stipendije uvijek redovne, osim u jeku predizborne kampanje.

Marković tvrdi da ova stipendija nije samo za one koji imaju najbolji prosjek, već i za socijalno – ugrožene studente, što dodatno pogoršava situaciju.

Nakon upućenog dopisa BN televizije Ministarstvu prosvjete i kulture i Ministarstvu finansija RS, nedugo poslije stiže i odgovor iz ministarstva prosvjete da su stipendije isplaćene baš danas.

Slučajno ili ne, stipendije su isplaćene tri sata nakon interesovanja BN televizije i pitanja šta se dogodilo sa novcem. I opet slučajno ili ne, isplata stipendija je uvijek redovna, osim u jeku predizborne kampanje.

A zašto je došlo do kašnjenja, iz Ministarstva finansija nisu smatrali za shodno da treba da odgovore.

BN TV

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Vasilije

29.09.2014 12:58

Pa zna se što su kasnile:trebalo para da se u laktašima podijeli za kupovinu glasova i da se poslije toga jede i pije do besvijesti.Trebalo da se i onim muslimanima dadne koje je izlobirao dodo za glasanje,itd.,itd.,njima para sa narodnih leđa nikad dosta a narod ogoljen,studenti nek se snalaze.Bagra nezasita,ide oktobar!

ODGOVORITE