Lacio posrće, Basta opet povređen, kritike Filipu!

Plavokosi vezista morao je da napusti teren na zagrevanju za duel sa Udinezeom, dok napadača sve više kritikuju jer još nije zatresao mrežu.

Fudbal 26.09.2014 | 19:45
Lacio posrće, Basta opet povređen, kritike Filipu!

Maleri nastavljaju da prate Lacio i dvojicu srpskih reprezentativaca koji nose ove sezone nebeskoplavi dres Dušana Bastu i Filipa Đorđevića. Basta, koji je stisnuo zube i s povređenom rukom želeo da igra protiv svog bivšeg kluba, morao je da se "preda" tokom zagrevanja za meč sa Udinezeom (0:1). Naime, Basta je osetio bol u listu desne noge tokom uobičajenih vežbi pred početak utakmice. Medicinsko osoblje Lacija je odlučilo da ne rizikuje i poslalo je Bastu na tribine umesto na teren jer je postojala velika mogućnost da "osmica" Nebeskoplavih doživi ozbiljniju povredu. Danas će se Basta podvrgnuti neophodnim pregledima koji će dati odgovor na pitanje da li će moći da bude na raspolaganju treneru Pioliju za vrlo teško gostovanje u Palermu sledećeg ponedeljka.

Filip Đorđević je ušao u igru u drugom poluvremenu protiv Udinezea i nije uspeo ponovo da se upiše u listu strelaca, ali je bio jedan od retkih fudbalera koji je dobio prelaznu "šesticu" od strane italijanskih kolega. Srpski centarfor, i pored toga što nije imao mnogo prostora da se razmahne imajući u vidu da je igrao u paru sa Kloseom i klasični "katenaćo" Udinezea, bio je mnogo pokretljiviji od nemačkog napadača i više se trudio da ugrozi gol Karnezisa čije je dlanove dobro zagrejao u nekoliko navrata. Ipak, u Rimu počinje sve glasnije da kritikuju Filipa zbog činjenice da još uvek nije postigao gol. Čuje se da se sve češće sumnja u Đorđevićeve golgeterske sposobnosti, a ignoriše se vrlo obiman "prljavi" posao koji Đorđević odrađuje na zahtev trenera Piolija, kao i činjenica da nije dovoljno snabdeven upotrebljivim loptama od strane saigrača.

Ipak, nepodeljen sud fudbalskih komentatora kaže da je Đorđević, u ovom trenutku, mnogo pouzdaniji od Klosea koji počinje da oseća breme godina i da bi centarfor reprezentacije Srbije trebalo da bude stalni starter, počev od gostovanja u Palermu sledećeg ponedeljka.

Komentari / 0

Ostavite komentar