Uščuplić više nije trener Sarajeva!

Fudbalski klub Sarajevo u nedjelju će na stadionu Pecara u okviru devetog kola BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine odmjeriti snage sa Širokim Brijegom.

Fudbal 26.09.2014 | 18:30
Uščuplić više nije trener Sarajeva!

Danas je na pres konfrenciji FK Sarajevo potvrđeno da Dženan Uščuplić neće voditi FK Sarajevo u nastavku sezone.

"Juče smo iz medija dobili informaciju da gospodin Dženan Uščuplić neće moći voditi utakmicu sa klupe, a danas i poluzvanično. Analizirali smo ovu situaciju zajedno sa gospodinom Uščuplićem i vidjeli smo da se te kazne mogu samo povećavati. Moja je krivica kao direktora Sarajeva što je došlo do ovakvog propusta," rekao je Selimović i dodao:

"Dženan Uščuplić je donio trofej Sarajevu nakon mnogo vremena i trener je koji još uvijek nije poražen u domaćim takmičenjima. Uščuplić će ostati da radi u Akademiji FK Sarajevo, a mi ćemo ga čekati da završi svoju trenersku edukaciju. Sarajevo će uskoro pronaći novog šefa struke," rekao je Selimović.

Nakon Selimovića prisutnim medijima obratio se i dosadašnji šef struke bordo tima, Dženan Uščuplić.

"Mi smo jutros obavili maksimalno korektan razgovor i mogu reći na kraju da momcima stojim na raspolaganju do utakmice sa Širokim Brijegom. Nema sumnje da će oni odigrati dobru utakmicu i pobijediti protiv Širokog," riječi su Uščuplića.

Komentari / 0

Ostavite komentar