Avioni nikad nisu udarili u Kule bliznakinje?!

Putničkim avionima nije bilo moguće izvesti teroristički napad na Kule bliznakinje u Njujorku 11. septembra 2001. godine, tvrdi bivši pilot Džon Lir (65).

Svijet 26.09.2014 | 08:15
Avioni nikad nisu udarili u Kule bliznakinje?!

On je naveo više činjenica kojima potvrđuje svoju tezu.

Pilot, koji u karijeri ima više od 19.000 sati leta na više od 160 različitih aviona, kaže da je fizički nemoguće da avioni tipa Boing tom brzinom koju su udarili u Kule bliznakinje lete na toj visini.

- Zbog gustine vazduha na 300 metara od zemlje, avion ne može da leti brzinom od 870 kilometara na sat. Takođe, u slučaju udara u zgradu, neki delovi aviona bi se raspali prilikom sudara sa čeličnom konstrukcijom - kaže Lir i dodaje da bi neki delovi i pored sudara ostali gotovo celi.

- Motori aviona bi posle udara u konstrukciju, i pored udarca, ipak zadržali svoj osnovni oblik - navodi ovaj penzionisani pilot.

U moru teoretičara zavere, njegove reči ipak imaju težinu pošto je on jedini pilot koji je ikad dobio sertifikat Federalne avio-administracije, a posebnu težinu ima i što je bivši službenik CIA, pošto je leteo širom sveta za tu obaveštajnu agenciju.

On je opovrgao i zvanične izveštaje prema kojima su avionima upravljali otmičari.

- Neiskusni piloti ne mogu da upravljaju takvim tipovima aviona. To je jednostavno nemoguće - tvrdi Lir.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Edo , Slatina - Tuzla

26.09.2014 06:31

Ništa me više ne može iznenaditi , istina iznenadila me je ljudska solidarnost koja nije poznavala ni naciju , ni vjeru u majskim poplavama !

ODGOVORITE
Name

Đuro

26.09.2014 06:33

Svaka laz i izađe na vidjelo, jednostavno satanskom narodu potrebna je nafta,zlato i drugo bogastvo što Avganistan ima, pa su morali nešto izvesti da ih napadnu u dogovoru kao sa Bin Ladenom, tako je bilo i sa Republikom Srpskom, Srbijom, Irakom, Libijom, itd. Sve laži i izmišljotine da zavaraju narod jer oni u NATU i onako znaju da je sve izmišljotina.

ODGOVORITE
Name

CCCC

26.09.2014 06:34

Pa to se zna da su oni to sami bili...

ODGOVORITE
Name

Boo

26.09.2014 07:48

Ma Amerima zafalilo nafte, pa da otmu od Iraka , dobro da kod nas u Bosni nema nista, samo pametnih politicara i spekulanata, a to Amerima ne treba.

ODGOVORITE
Name

Pilot

26.09.2014 19:40

Aaaaaaaaaa, necu da budem amoniman hocu dabudem pilooooooot

ODGOVORITE