Riješen slučaj napada na aktivistu SDS-a

Banjalučka policija saopštila je danas da je N.K. (1995.) iz Banjaluke, nakon rasprave i fizičkog obračuna, zadao više udaraca u glavu aktivisti SDS-a Aleksandru Popoviću (1992).

Republika Srpska 24.09.2014 | 19:17
Riješen slučaj napada na aktivistu SDS-a

Iz CJB Banjaluka je, uz navođenje inicijala učesnika ovog slučaja, navedeno da će protiv N.K. biti podnesen izvještaj Okružnom tužilaštvu Banja Luka za krivično djelo laka tjelesna povreda. 

A.P. je je prijavio da je 21.septembra ove godine oko 22 sata, pored promotivnog štanda, ispred Robne kuće Boska, verbalno i fizički napadnut od strane četiri nepoznate osobe.

Iz policije navode da su tokom rada na ovom slučaju utvrdili da je N.K.(1995) iz Banjaluke, zajedno sa još dvije osobe, te večeri prethodno prisustvovao fudbalskoj utakmici Fudbalskog kluba „Borac“, nakon čega su došli do centra grada i bili na Trgu Krajine gdje su glasno komentarisali promotivne plakate na štandovima političkih partija. 

''Kada su krenuli prema taksi stajalištu, u namjeri da idu kući, prišao im je A.P. koji je do tada bio za promotivnim štandom Srpske demokratske stranke, a sa kojim se N.K. poznaje od ranije, jer žive u istom naselju, te počeo negodovati zbog negativnih komentara usljed čega je došlo do svađe. Verbalna rasprava u jednom momentu je prerasla u fizički obračun između A.P. i N.K, kojom prilikom je N.K. zadao više udaraca pesnicom u predjelu glave A.P.'' stoji u saopštenju policije.

U svojoj izjavi, N.K. navodi da nije član niti simpatizer nijedne političke partije, „da događaj koji se desio nema bilo kakve političke konotacije, da se on bavi umjetnošću i da ga samo to interesuje“.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

bl

24.09.2014 19:37

umjetnost je ovako lagati, umjetnost. Ne moze to svako

ODGOVORITE
Name

Mia

25.09.2014 00:15

'95.godište. Sjedim i razmišljam da li sam ja luda, roditelji koji su odgojili to dijete, ovaj svijet sa narušenim sistemom vrijednosti ili ova vlast koja je režiser ovakvih događaja. Najbolje da je iz čista mira napao baš aktivistu SDSa, možda on i nije član neke partije, ali je sigruno na nagovor (u KM ) nekog člana to uradio.

ODGOVORITE
Name

BOA

25.09.2014 04:20

Bas je umjetnik izgleda da voli plavu boju zato je poplavio kapke aktivisti.

ODGOVORITE