Potraga za rudarom i dalje traje

Čitave noći treća smena pokušavala je da dođe do rudara koji je zatrpan u jami "Strmosten", u rudniku uglja Rembas kod Resavice. Spasioci nemaju kontakt sa Željkom Miletićem.

Srbija 24.09.2014 | 09:19
Potraga za rudarom i dalje traje

Oko 60 spasilaca Rudnika mrkog uglja "Rembas" i dalje tragaju za rudarom Željkom Miletićem (36), na koga se juče ujutru, u jami "Strmosten", obrušila velika količina uglja, zemlje i kamenja, dok je bušio ugalj u jami.

"Radili su juče i celu noć, napreduju, ali mnogo je obrušenog materijala do mesta nesreće i stalno se obrušava. To veoma usporava spasioce koji rade bez odmora", rekao je Tanjugu generalni direktor Javnog preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja Vladan Milošević.


Ispred jame su porodica, roditelji, supruga sa troje dece. Na licu mestu je i rudarska inspekcija. Spasioci nemaju nikakav kontakt sa Miletićem. 

"Zatrpani rudar je obavljao redovnu aktivnost, bušio u jami, a onda je došlo do obrušavanja velike količine materijala koji je pao na njega", rekao je Milošević.

Miletić u rudniku radi osam godina. Na mestu gde su se obrušili ugalj i zemlja bio je sam, a Milošević kaže da se moglo desiti da sa njim bude još oko 60 rudara, "cela partija, što bi bila velika katastrofa".

 

Komentari / 0

Ostavite komentar