Partizan bez trofeja u Francuskoj

Asvel rutinski savladao crno-bele u finalu "Apart siti kupa", odigranog u Monpeljeu - 80:64 (22:13, 17:14, 18:14, 23:23).

Košarka 22.09.2014 | 16:08
Partizan bez trofeja u Francuskoj

Košarkaši Partizana nisu uspeli da ponove dobru partiju iz subotnjeg meča sa Ortezom, mada je i protivnik bio znatno jači nego 24 sata ranije - Asvel će od utorka igrati kvalifikacije za Evroligu.

Ekipa koju predvode reprezentativac Francuske Edvin Džekson i trostruki šampion Evrope Dejvid Andersen, već u prvim minutima je stekao dvocifrenu prednost (15:5), a u finišu druge četvrtine povisio na rekordnih 39:18.

Pobednik utakmice i turnira već tada je bio praktično poznat.

Crno-beli su smogli snage da uhvate priključak, postigavši 14 poena zaredom (39:34 u 25. minutu), ali je Asvel ubrzo uzvratio serijom od 13:2 i odbio taj napad.

U poslednjoj četvrtini igralo se za čast, koju je trojkama čuvao novajlija Edo Murić.

Ipak, na drugoj strani je podjednako šuterski raspoložen bio Trevis Bader, pa klub kojim predsedava Toni Parker nije dozvolio Partizanu da priđe na jednocifren zaostatak.

Prvak Srbije će do početka nove sezone imati još dve jake provere, u Pioniru protiv milanskog Armanija. Prva utakmica biće zatvorena za javnost, dok će se druga igrati u prisustvu publike.

Komentari / 0

Ostavite komentar