Španski mediji ogorčeni ispadanjem!

Španski mediji i javnost oštro su kritikovali odluku svojih najboljih tenisera koji su odlučili preskočiti susret za opstanak u Svjetskoj grupi Dejvis kupa u Brazilu proteklog vikenda, što je rezultiralo porazom i ispadanjem iz Svjetske grupe po prvi put nakon 1996. godine.

Tenis 16.09.2014 | 23:00
Španski mediji ogorčeni ispadanjem!

Španci su na dvoboj protiv Brazila u Sao Paulo doputovali bez većine svojih najboljih igrača. Što zbog povreda, što zbog drugih razloga, španski selektor Karlos Moja nije mogao računati na Rafaela Nadala, Davida Ferera, Felisijana Lopesa, Tomija Robreda, Nikolasa Almagra i Fernanda Verdaska.

" To je neshvatljivo, biti potpuno neosjetljiv u trenutku kada su svi trebali pomoći. Navijačima je posebno neugodno vidjeti kako su Felisijano Lopes, Tomi Robredo i Pablo Kareno igranju u Dejvis kupu pretpostavili nastupe na manjim turnirima ove sedmice. To je posebno naštetilo imidžu Dejvis kup selektora Karlosa Moje, koji je svima njima bio idol i kojeg su svi željeli vidjeti na klupi, objavila je Marka u svom komentaru.

El Mundo je naglasio kako je Španija dotakla dno, naglašavajući činjenicu kako Španija ima 12 igrača među 100 najboljih, ali nije među 16 najboljih reprezentacija svijeta.

Komentari / 0

Ostavite komentar